Main Media

3 tips: Sådan bruger du døren til at skabe den perfekte Halloween-stemning

Design

Halloween har for alvor vundet indpas i Danmark, og hvis ikke højtiden har været en fast tradition hjemme hos dig, kan det måske være svært at komme på kreative idéer til at pynte hjemmet op. Men det behøver ikke at være et hverken besværligt eller omfattende projekt, hvis du følger vores tre tips til, hvordan du simpelt kan indtænke hoveddøren i din Halloween-udsmykning.

Der findes mange forskellige måder at pynte op til Halloween. Hvis du ønsker at skabe en uhyggelig stemning uden at kaste dig ud i et omfattende og uoverskueligt projekt, vil din hoveddør være et oplagt sted at starte, da den simpel at pynte op, og fordi hoveddøren kan indtænkes på mange kreative måder. Derfor har vi hos Swedoor samlet tre tips til dig, der mangler inspiration til, hvordan du skaber den perfekte uhygge til halloween.

1. Byd velkommen med din dør

Hoveddøren er husets ansigt ud af til, og så er den samtidig omdrejningspunktet, når de udklædte børn kommer for at banke på. Derfor kan en udsmykning af hoveddøren med fordel bruges til at fortælle, om man fejrer Halloween eller ej. For skulle børnene være i tvivl, om de må banke på, så er det med hoveddøren, man kan give et klart signal.

Du kan nemt fortælle, at du fejrer Halloween ved blandt andet at gøre brug af dekorationer både på og rundt om døren. Du kan eksempelvis hænge en halloweenkrans op på døren af efterårsblade fra haven eller stille en gammeldags kost af strå ved siden af døren og tildække det med kunstigt spindelvæv.

2. Skab uhygge med lys

Belysning er vigtigt, hvis du ønsker at give de besøgende en særlig uhyggelig oplevelse. Her kan du blandt andet overveje at begrænse mængden af synligt indendørslys, da det vil skabe mørke og uhygge foran huset, når børnene går fra dør til dør. I den forbindelse er det væsentligt, at du i stedet byder velkommen med alternative lyskilder såsom græskardekorationer med levende lys, som kan være med til at understøtte den helt rette Halloween-stemning.

Hvis du har en hoveddør med glaspartier, kan du overveje at dække dem til eller slukke lyset i entreen, så de levende lys fra dine dekorationer kan lyse indgangen op.

3. Udnyt dørens udtryk

Når du pynter op, er det vigtigt at tage højde for, hvilken type hoveddør du har. I den forbindelse kan du med fordel medtænke dørens udseende, design og farve. Farvetemaerne på hoveddøren og husets facade kan gå igen i valget af dekorationer, hvilket kan være med til at give et harmonisk udtryk, hvor især mørke farver går hånd i hånd med den uhyggelige Halloween-stemning.

Modsat kan du også vælge at skabe farvekontraster med dekorationerne, hvilket kan rette blikfang og fokus mod din hoveddør. Her kan du gøre brug af et klassisk eksempel som græskar og stearinlys ved hoveddøren, da orange er oplagt til at skabe farvekontraster.

Hos Swedoor håber vi, at denne artikel kan give ny inspiration til, hvordan du kan pynte op til Halloween. Vi vil meget gerne se dit bud på en uhyggelig hoveddør, som du kan dele med os på Instagram ved at bruge #swedoor.