Main Media

Trafiktårnet Vest

Kontor

I Banedanmarks nye ”Trafiktårn Vest” i Fredericia, som spænder over hele foyeren på fem, åbne etager, har især dørene fået en usædvanlig rolle som medfortæller i den kunstneriske fortælling om trafiktårnets historie. 

Ikke to nuancer er ens i de alt 25 farvede døre. I stedet har hver dør sin helt unikke farvekode, sammensat af Signe Guttormsen i Tranberg Arkitekter. Det giver et særligt spil i de i alt fem etager, som kan ses fra foyeren – når blikket føres opad, dukker nye og spændende farver frem. For at føre farveskitserne ud i virkeligheden blev Swedoor, inddraget til at skræddersy dørene specielt til trafiktårnet.

“Her er tale om et usædvanligt kreativt byggeprojekt, hvor dørene ikke kun bidrager som funktionelle elementer i bygningen, men tænkes ind i helheden som en del af den integrerede kunst. Udover de i øjefaldende, forskellige farvekoder er kvalitetsdetaljerne stadig i højsæde, hvor de ønskede farver er gennemgående på begge sider af døren og føres ud til hængslerne og karmen. Det er efter min mening detaljer som disse, der fuldender udtrykket i kunstværket”

Peter Sejling | Jeld-Wen

Fakta

Projekt Trafiktårnet Vest
Arkitekt

Tranberg Arkitekter

Beliggenhed Fredericia, Danmark
Projekts byggeperiode 2013-2015
Størrelse af bygninger 4000 kvm
Døre

25 farvede døre - hver dør sin helt unikke farvekode