Main Media

Palæejendom på Frederiksberg renoveret med respekt for originale detaljer

Boliger

Den bevaringsværdige ejendom Bülows Palæ fra 1908, som i dag består af 18 eksklusive lejligheder, har gennemgået en omhyggelig renovering med respekt for historien og de originale detaljer. Den palæagtige stil kommer både til udtryk i opgangen og i selve boligerne, som blandt andet byder på sildebensparket, messingdetaljer og fyldningsdøre i træ.

Midt på Frederiksberg ligger den historiske og bevaringsværdige ejendom Bülows Palæ, som oprindeligt var en del af Statens Veterinære Serumlaboratorium, der i starten af 1900-tallet blev bygget for at bekæmpe alvorlige husdyrsepidemier.

I dag består Bülows Palæ af 18 boliger med en gennemsnitlig størrelse på 108 kvadratmeter, som netop er blevet omhyggeligt renoveret med respekt for historien og den særlige stil, der herskede i begyndelsen af 1900-tallet. Derfor vil man både i opgangen og i selve lejlighederne opleve en palæagtig stil, der viser sig i form af sildebensparket i egetræ, messingdetaljer, naturstensfliser og store vinduespartier.

Ejendommens og boligernes døre har ligeledes spillet en stor rolle i renoveringen, da dørene skulle matche den originale stil og samtidig leve op til tidens krav om blandt andet gode isoleringsegenskaber. Swedoor har været involveret i forbindelse med rådgivning og valg af dørløsninger og har i alt leveret 126 døre til opgangen og til selve boligerne i den historiske palæejendom.

- Det har været utrolig spændende at være involveret i renoveringen af Bülows Palæ, der er en helt særlig ejendom med originale detaljer, som vi har haft til opgave at finde de helt rette døre til. Dørene skulle nemlig både matche den originale stil samt opfylde nutidens krav om gode brand-, lyd- og isoleringsegenskaber, hvilket er ekstra vigtigt ved ældre bygninger, forklarer Allan Andersen, der er ekstern konsulent hos Swedoor. Han fortsætter:

- I den indledende fase har vi haft et tæt samarbejde med bygherre NREP, hvor vi sammen med projektlederen gennemgik de forskellige muligheder, da der var mange detaljer, som skulle drøftes og godkendes for at sikre, at der blev kræset om detaljerne og materialevalget i projektet. Men jeg synes, at vi er kommet godt i mål i samarbejde med bygherren og arkitekten og er endt ud med løsninger, der passer ind i den originale stil.

Til opgangen og til baghuset, som er en tilbygning fra 1934, er der valgt Swedoors klimadøre med brand- og lydklassificering og med specielle dekorpaneler på begge sider for at matche det originale og tidløse udtryk. Selve lejlighederne er udstyret med Swedoors klassiske og elegante døre fra serierne Craft og Unique. Alle døre er valgt med hængsler og greb i messing, som er en gennemgående detalje i ejendommen.

I forbindelse med restaureringen af Bülows Palæ har Effekt Arkitekter ApS været involveret, mens Tømrermester Troels Hansen har været udførende på tømrerentreprisen.

Du kan læse mere om Swedoors dørløsninger til boligbyggeri her.