Main Media

Par forvandlede gynækologklinik til drømmelejlighed

Design Lys

I hjertet af Viborg bor ægteparret Lotte og Mads Hertz i en unik treværelses lejlighed fra 2008, som tidligere har huset både tankstation, gynækolog og revisionsfirma. Omdannelsen fra erhvervsmål til lejlighed viste sig at være en omfattende proces, men da parret først havde set lejligheden og den enestående udsigt, var de ikke i tvivl – hér skulle de bo.

Det er nok de færreste, som drømmer om at bo på en ældre gynækologklinik, men ikke desto mindre er det det, som ægteparret Lotte og Mads Hertz er endt med. I hjertet af Viborg forelskede Lotte og Mads sig nemlig i en unik erhvervslejlighed, som tidligere har dannet rammerne for både en gynækologklinik og et revisionsfirma. Grunden husede tilmed oprindeligt en tankstation, som senere blev forvandlet til et seksetagers punkthus.

- Allerede første gang vi blev præsenteret for ejendommen, kunne vi forestille os, hvordan vores fremtidige drømmehjem skulle se ud. Vi ser som regel muligheder frem for begrænsninger, så det faktum at lejligheden skulle omdannes fra erhverv til privatbolig var ingen hindring, og vi havde svært ved at holde vores begejstring nede, fortæller Mads Hertz.

Swedoor_Brondumsvej_CaseViborg-01

Fra erhvervsmål til privat drømmebolig

I maj 2021 begyndte omdannelsen fra erhvervsmål til privat drømmebolig, og i dag er lejligheden gennemrenoveret efter parrets ønsker. Ved siden af sit arbejde som Formue- og Investeringsrådgiver har Mads selv været ansvarlig for byggeprocessen, mens Lotte, der til daglig er direktør i Designhuset Wertz, har stået for al interiør. I 2018 stiftede Lotte designbutikken, som udsprang af en livslang passion for boligindretning, hvilket tydeligt kommer til udtryk i lejligheden i Viborg.

- Vores indretning er minimalistisk og moderne, men vi tør også godt at provokere lidt og skille os ud med vores løsninger, hvilket kommer til udtryk flere steder i boligen. Vi har eksempelvis fået lavet vægge i specialdesign med forskellige udtryk, der passer til det enkelte rums funktion, ligesom vi på badeværelset har valgt at integrere fliser i specialmål med et tidløst terrazzo-look, forklarer Mads Hertz og fortsætter:

- Vi er således ikke bange for at træffe nogle anderledes valg. Vi har sågar en lyserød skraldespand fra Vipp stående midt i køkkenet, hvilket måske heller ikke falder i alles smag.

Mads Hertz uddyber, at Lotte nænsomt har udvalgt alt interiør, så det komplimenterer den enestående udsigt, som parret nyder godt af gennem de store vinduespartier i stuen.

Swedoor_Brondumsvej_CaseViborg-08

Funktionalitet og design går hånd i hånd

I Viborgboligen er der intet, der er overladt til tilfældighederne. Det kommer også til udtryk via lejlighedens slidstærke polyuretangulve, hvor parret har valgt et miks af to forskellige nuancer af grå, så det endelige resultat ligner et råt betongulv. Alle rum har desuden sorte egetræsdøre fra Swedoor med synlige årer, som matcher køkkenfronterne, der også er i sort egetræ, og bidrager til den minimalistiske og industrielle stemning.

- Vi har taget aktivt stilling til hver enkelt detalje i hjemmet, herunder dørene som er en stor del af lejlighedens samlede udtryk. De synlige årer skaber et flot spil i dørenes overflade, og kombineret med de flotte detaljer i rustfrit stål har vi fået skabt et industrielt look, som værner om lejlighedens historie, forklarer Lotte Hertz.

Foruden den sorte farve har parret valgt døre, som udfylder forskellige funktioner i hjemmet.

De indvendige døre er en blanding af skydedøre, som er pladsbesparende, samt døre med højere støjisolering, der kan skærme for larm mellem lejlighedens rum. Det samme gør sig gældende ved hoveddøren, hvor den flerfarvede dør, som er hvid udvendigt og sort på indersiden, både er støjisolerende og brandsikker.

Alle døre i lejligheden er fra Swedoor, hvor Mads og Lotte fandt lige præcis de dørløsninger, som matchede parrets ønsker og lejlighedens særlige stil. Derudover har Mads og Lotte valgt specielle, kvadratiske håndtag til dørene, som matcher alle stikkontakter i lejligheden for at fuldende den røde tråd i designet.

Lejligheden med udsigt til Søndersø rummer i alt 144 kvadratmeter fordelt på et stort køkkenalrum, et soveværelse med walk-in-garderobe, kombineret entré og bryggers, to badeværelser samt et kontor.

Swedoor_Brondumsvej_CaseViborg-13
Swedoor_Brondumsvej_CaseViborg-14