Main Media

Her er de største boligtrends i 2024

Kalenderen siger nu 2024, og vi står i begyndelsen af et nyt og spændende år. Det betyder også, at det er oplagt at rette opmærksomheden mod de tendenser, som kommer til at præge boligindretningen dette år.

Nyt år – nye tendenser. Årsskiftet er en god anledning til at give hjemmet et frisk pust, og det er derfor oplagt at tage et kig på, hvilke trends vi kommer til at se mere af i 2024. I år vil indretningen blandt andet bære præg af pladsoptimerende løsninger og genbrugsmøbler, ligesom varme farver og naturlige materialer vil blive inviteret ind i hjemmet. Bliv klogere på årets største boligtendenser i denne artikel og find inspiration til, hvordan du på bedste vis kan integrere 2024-stilen i dit hjem.

Udnyt hver kvadratmeter

Det voksende fokus på overforbrug og bæredygtighed får minimalismen til at vinde frem, og det viser sig blandt andet ved, at Tiny House-livsstilen bliver et mere kendt fænomen, som handler om at bo småt og udnytte de få kvadratmeter, som man har til rådighed. Denne tendens er især værdifuld, hvis du bor i en mindre lejlighed eller bolig – eller blot ønsker at udnytte et rum mere optimalt.

Heldigvis findes der en bred vifte af pladsbesparende løsninger, der hjælper til at udnytte boligens kvadratmeter bedst muligt. Det ses i alt fra multifunktionelle møbler til kreative opbevaringsmuligheder, som imødekommer behovet for funktionalitet og pladsoptimering.

Eksempelvis er skydedøre blevet en populær løsning, da det er en effektiv og nem måde at frigøre gulvplads – samtidig med at det er en æstetisk måde at opdele rummene fra hinanden.

Læs mere om skydedørens fordele her.

Giv møbler nyt liv

I 2024 vil vi også se, at genbrugsmøbler i stigende grad flytter ind i hjemmet. Upcycling af gamle møbler er en populær trend, der harmonerer perfekt med det voksende fokus på bæredygtighed. Denne trend appellerer særligt til dig, der elsker at kaste dig ud i kreative projekter og kan se potentialet i gamle genstande. Udover det bæredygtige element er denne trend også økonomisk fordelagtig. Det kræver blot en tur i den lokale genbrugsbutik eller et besøg på loftet for at opsnuse et nedslidt møbel med skjulte kvaliteter. Herefter er det blot at tage fat i sandpapiret og malerpenslen – og vupti har du dit helt unikke og personlige møbel.

Varm dig på farverne

Efter endnu et år med uro i verden ser vi et behov for at implementere glædelige elementer i hjemmet. Derfor er det i år tydeligt, at der skal knald på farverne, og det er især de varme farver såsom gul, orange og rød, der finder vej ind i boligindretningen.

I 2024 har du derfor en oplagt mulighed for at gøre hverdagen lidt mere festlig og personlig ved at implementere flere farver. Start for eksempel med mindre detaljer som pyntepuder, vaser, tæpper eller andre nipsting, og er du mere modig, kan du overveje at skabe flotte kontraster ved at male en væg eller vælge farvede døre, som kan skabe sammenhæng mellem rum.

Find inspiration til farvede døre her

Byd naturen indenfor

En af de tendenser, der er kommet for at blive, er inddragelse af naturen i indretningen, som vi vil se endnu mere til i 2024. Flere vælger naturlige materialer som træ i indretningen, og især egetræ har gennem længere tid været et af danskernes fortrukne materialevalg, da det naturlige udtryk medvirker til at sikre en gennemgående ro og varme. Hos Swedoor har vi de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel på egetræsdøre, som binder hjemmet sammen på en rolig og tidløs måde. Er du interesseret i at vide mere om egetræsdøre, kan du læse meget mere her.

Vi håber, at denne artikel har givet dig ny inspiration til at give hjemmet en opfriskning i bedste 2024-stil. Del gerne billeder af dit hjem med os på de sociale medier med #swedoor.