Main Media

Egetræsdøre hitter som aldrig før

Der er sket en udvikling i måden, vi bygger huse på, der er blevet mere kubistisk, som vi kender fra 70’ernes byggestil. Men det er ikke kun arkitekturen, som smager af 70’erne, det samme gør sig gældende i danskernes brug af materialer. Derfor har egetræ også været blandt danskernes fortrukne materialevalg de seneste år, og intet tyder på, at denne tendens er på vej til at stoppe – tværtimod:

- Vi kan uden tvivl mærke, at mange danskere har fået øjne op for naturlige materialer i indretningen, som man især kender fra 70’ernes byggestil. Helt konkret har vi det seneste år oplevet en stor efterspørgsel på vores sortiment af egetræsdøre, hvor der har været en markant vækst, fortæller Hauke Thiessen, som er salgsdirektør hos Swedoor i Danmark, og fortsætter:

- Udover at vi oplever en stor interesse for vores udvalg af egetræsdøre, kan vi også se, at vores egetræsdøre er blandt de produktserier, hvor salget er steget mest. Kigger vi på den samlede udvikling for alle vores egetræsdøre, er salget steget med hele 14 procent fra 2021 til 2022 – mens salget af egetræsdøre i vores produktserie SUPERIOR er steget med 51 procent, som er den produktserie med den største stigning. Derved tegner der sig et helt tydeligt billede af, at egetræ i stigende grad er et populært materialevalg blandt danskerne, når det kommer til døre.

Ifølge salgsdirektøren forventer man, at den høje interesse for egetræsdøre fortsætter de kommende måneder:

- Vi glæder os naturligvis over den store efterspørgsel på egetræsdøre, hvor der foreløbigt er intet, som tyder på, at interessen vil ophøre. Men hos Swedoor er vi samtidig også meget bevidste om, at egetræ er en truet træsort, hvilket gør det utroligt vigtigt at vælge FSC- eller PEFC-mærket, som er en sikkerhed for ansvarlig skovdrift og bæredygtigt tømmer, forklarer Hauke Thiessen.

Hos Swedoor lever alle døre op til EU's tømmerforordning, som trådte i kraft i 2013 med målet om at bekæmpe handlen med ulovligt fældet træ.