Main Media

Egetræsdøre fuldender gennemgribende renovering af 70’er villa

Design Lyd

Intet går som forventet, da influenceren Emil Kondrup og Lisa Marie Kongsgaard køber et gult 70’er hus i Skørping, som kræver en kærlig hånd inden indflytning. Til trods for mange uforudsigeligheder undervejs er der en klar plan for renoveringen, som skal ske med respekt for husets oprindelse. Derfor er egetræ også et gennemgående materiale i boligen, hvor både døre, gulve og køkken giver associationer til 70’erne.

I marts 2022 faldt journalisten Emil Kondrup og Lisa Marie Kongsgaard pladask for et gult 70’er hus i Skørping, da drømmen om mere plads og kortere afstand til bedsteforældre for alvor pressede sig på.

Dog skulle det vise sig ikke at være en nem opgave for det nordjyske par at overtage nøglerne til sit første hus, som krævede en gennemgribende renovering. Med mus på loftet, bier i væggene og stigende materialepriser stod uforudsigelige overraskelser nemlig i kø, hvilket resulterede i, at indflytningen måtte udskydes af flere omgange, inden familien kunne flytte ind i december 2022.

Gennemgående 70’er vibes

Allerede inden Emil Kondrup og Lisa Marie Kongsgaard begyndte det omstændige renoveringsprojekt af det gule murstenshus, var der en klar plan om, at boligen skulle renoveres med respekt for husets oprindelse. Det har blandt andet betydet, at parret har været meget bevidste om, hvilke materialer og farvevalg der kunne give associationer til 70’erne, og derfor er det heller ikke tilfældigt, at alle dørene er Stable Nature egetræs døre fra Swedoor:

- Vi har bevidst valgt egetræ som et gennemgående materiale for indretningen i hjemmet, hvilket blandt andet kan ses ved vores valg af gulve, køkken og døre. Vi synes, at egetræ er bærende for den helt rigtige 70’er-vibe, som vi gerne vil have frem – samtidig med at det sikrer, at indretningen ikke bliver alt for steril og upersonlig, forklarer Lisa Marie og fortsætter:

- Oprindeligt var vores intention at bevare de gamle døre i huset, da vi gerne vil bevare de elementer, som ikke fejlede noget. Dog viste det sig, at dørene var meget slidte, og derfor blev vi ret hurtige enige om, at døren Stable Nature i eg fra Swedoor passede perfekt til de øvrige egetræsmaterialer. Med nye døre fik vi samtidig mulighed for at have gennemgående døre i hele huset, og det var vigtigt for det æstetiske udtryk i indretningen, da man fra stuen kan se alle husets indvendige døre. 

Afgørende med lydtætte døre

Foruden det æstetiske udtryk af egetræsdørene har det været afgørende for parret, at dørene kan være med til at lægge en dæmper på støjen i hjemmet. Derfor har Emil Kondrup og Lisa Marie Kongsgaard valgt massive indvendige døre og karme med tætningslister, som har en lydreducerende effekt:

- Vi har været overraskende enige om, at det er vigtigt med lydtætte døre, da vi bor to voksne og tre børn i et mindre hus. På den måde er det nu muligt at lukke døren indtil legeværelset og ”gemme” lyden derinde, så man kan holde ud at sidde inde i stuen – ligesom det også er dejligt, at vi kan sidde i stuen om aftenen uden at skulle hviske for at undgå, at vi vækker børnene, fortæller Emil Kondrup.

Du kan læse mere om det store udvalg af indvendige døre her.