Main Media

Brug din hoveddør til at skabe julestemning

Vintertiden kan være mørk og kold, og derfor værner mange danskere også ekstra meget om julen, som ofte er forbundet med hyggelige stunder og traditioner. En af de traditioner, som mange holder af, er at pynte op til jul, da det kan være med til at skabe den helt rette julestemning.

I forbindelse med juleudsmykningen kan du med fordel overveje at indtænke din hoveddør, som ofte er det sidste, du ser, når du tager hjemmefra, og det første du møder, når du kommer hjem igen. Derved er hoveddøren oplagt til at bidrage til julehyggen.

Hos Swedoor har vi samlet en række tips til, hvordan du nemt kan gøre din hoveddør klar til december, så julen får en ekstra varm velkomst i den kolde tid.

1. Tag dig god tid

Julen er en travl periode for mange danskere, og derfor er det en god idé at sætte god tid af til at planlægge, hvordan du vil pynte din hoveddør op til december. Det kan blandt andet sikre, at julepynten både inde og ude får en rød tråd, da der er tid til at overveje alle små detaljer.

Ved at planlægge julepynten tidligt sikrer du samtidig, at det bliver en hyggelig fællesaktivitet, som hele familien kan gå og hygge med op til december.

2.Tag højde for dørens udtryk

Når du inddrager din hoveddør i julepyntningen, kan du med fordel tage højde for, hvilken type dør du har. Har din dør for eksempel en unik farve, eller er den lavet af et særligt materiale? Så kan du blandt andet overveje at indtænke dette i udsmykningen af døren eksempelvis ved at skabe farvekontraster i valget af dekorationer. Her er julens røde og grønne farver blandt andet oplagt til at skabe farvekontraster og blikfang, hvis man har en mere neutral dør.

I den forbindelse kan det være en god idé gøre brug af naturlige elementer, som blandt andet grønne grannåle og kristtorn med røde bær, der ofte hører til julen og passer godt til langt de fleste typer af døre.

3. Lys mørket op

Belysning er et hit i de mørke og kolde dage i november og december, da det blandt andet bidrager til at få julehumøret helt i top – og heldigvis er der mange muligheder for at finde den rette belysning til netop din hoveddør.

Har du pyntet din dør med en julekrans, kan du med fordel hænge små lyskæder heri, så du skaber en varm og indbydende atmosfære rundt om selve døren, eller eksempelvis sætte lanterner med stearinlys ved siden af døren.

Hos Swedoor håber vi, at denne artikel kan give dig ny inspiration, til hvordan du pynter hoveddøren op til jul, så du kan give dig selv, dine gæster og julen en varm velkomst.

Del gerne dit bud på en juledør på sociale medier med #swedoor.