Main Media

Dør med 3D-mønster bryder med mainstream minimalisme

Danmarks første indvendige dør med 3D-effekt hedder ”Charisma” og lanceres nu af Swedoor. Charisma er målrettet boligejere og arkitekter, som tør gå imod konventionerne, bryde minimalismens rene linjer og springe ud i et ekstraordinært design. Med sine tredimensionelle mønstre baner Charisma vejen for helt nye, personlige udtryk i boligen.

Den danske boligtrend er under forandring. I mange år har alt været hvidt og præget af glatte flader, men flere og flere begynder nu at introducere farver og former i boligindretningen igen. Denne udvikling i boligtrenden er også grunden til, at JELD-WEN, som markedsføres under brand’et SWEDOOR, nu lancerer en helt ny type dør med 3D-effekt. 

3D ses og føles anderledes
Døren, som hedder ”Charisma”, bryder med de velkendte, traditionelle dørdesign med sin iøjefaldende 3D-effekt, og mønstrene, som er formpressede, giver en anderledes dybdevirkning for øjet, end man er vant til at se.
 
Derfor vil Charisma appellere til arkitekter og boligejere, der er på udkig efter nye trends, og som tør gå forrest i utraditionelt interiør. Døren taler til first-movers, som gerne vil udtrykke sin personlighed gennem nye og nytænkte produkter, og som tør bryde minimalismes rene linjer ved at sætte mere form på boligindretningen.
 
Interiør, der går mod strømmen
Tendensen med effektfulde og utraditionelle facader i boligindretningen vokser sig bredere i hele interiørbranchen. Bl.a. ser man også udviklingen hos designvirksomheden Bolia, der for nylig har introduceret en række forskellige møbler med tredimensionelle facader, samt hos IKEA, hvor køkkenlåger med 3D-effekt nu også er en del af sortimentet.
 
Mange trendforskere, bl.a. pej gruppen, peger desuden på, at selvom den skarpe, nordiske minimalisme altid vil være en del af vores DNA, så vil vi snart se en stigende lyst til at bryde med de rene linjer. Der vil blive introduceret nye former og stærkere, mere eksotiske farver i boligindretningen.
 
Personlig stil og kreativitet
Denne nye strømning tager også til i fart hos SWEDOOR, som gennem de senere år har kunnet mærke en stadigt stigende interesse i specielle døre. Hvor døren måske tidligere var et uinteressant byggemateriale, der kun havde til formål at adskille to rum, får den nu mere og mere opmærksomhed fra slutbrugeren, både hvad angår design og funktionalitet. Mange efterspørger fx anderledes mønstre, utraditionelle effekter eller markante pang-farver for at gøre døren til et personligt indretningselement, som både har stopeffekt og er et udtryk for personlig stil og kreativitet. Andre drager også stor nytte af dørens mange – mere usynlige – funktionaliteter som fx støjreduktion.
 
SWEDOOR forudser, at især Charisma vil blive brugt til at skabe disse effektfulde virkninger i boligindretningen. Indledende markedsundersøgelser har allerede vist, at slutbrugere er meget fascinerede af disse helt nye 3D-design, som tilfører kontrast og stemning i boligindretningen på en helt ny måde.
 
 
Fakta om Charisma:

  • Del af SWEDOORs Advance-Line-sortiment, hvilket er ensbetydende med højeste kvalitet, flest valgmuligheder og ”feel good”-detaljer
  • Kommer i tre forskellige design
  • Fås også med glas, som skydedør og i næsten alle NSC-farver
  • Dørindlægget er formaldehydfrit og kan indgå i Svanemærkede projekter
  • Mulighed for mange forskellige tilvalg, fx skjulte hængsler og SmartClose, hvilket giver døren ekstra kvalitet i dagligt brug
  • Fås i mange forskellige størrelser
  • Overfladen er glat og hård, og rengøres let med en tør eller våd klud

 
Link til mere information:
 
Læs mere om Charisma her
 
Se et eksempel på Bolias møbler med 3D-mønster her
 
IKEA har også introduceret 3D-mønstre i deres køkken serie – se eksempel her
 
pej gruppen sætter ord på boligtrends i 2016 – læs med her
 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven