Main Media

Tryghed i hjemmet fås nu i lækkert design

Når det kommer til indbrudssikring, så har danske boligejere i mange år måttet vælge mellem stilren boligindretning eller neutrale sikkerhedsdøre i stål uden mulighed for personligt udtryk. Derfor er det et kærkomment tilbud på dørmarkedet, når Swedoor nu lancerer RC3 sikkerhedsyderdøre, som er højeste sikkerhedsklassificering til private boliger. Dørene fås i en lang række populære dørdesign i træ uden kompromis med sikkerheden – og med et løfte om, at tyven får kamp til stregen.  

Selvom danske boligejere i stigende grad er blevet bedre til at indbrudssikre deres hjem, ligger vi stadig i toppen over indbrudsplagede lande i Europa. Sammenlignet med fx Sverige har vi tre gange så mange indbrud i private hjem.
 
Forsøg i andre lande viser, at indbrudsraten kan reduceres markant ved brug af indbrudssikrede døre og vinduer. Men især dørene mangler at slå igennem det danske marked, og en af grundene kan være, at markedet for sikkerhedsyderdøre i mange år har været præget af ståldøre, hvilket sjældent matcher den nordiske boligindretning og kun tilbyder meget få designmuligheder. Den udfordring har dørproducenten JELD-WEN, som står bag dørbrand’et SWEDOOR, taget op og har nu udviklet helt nye sikkerhedsyderdøre i træ, som er klassificeret i EU-klassen EN 1627 RC3 – en af de højere sikkerhedsklasser efter EU-standarder for døre til private hjem.

Gælder også døre med glas
Man kan ikke umiddelbart se forskel på SWEDOORs nye sikkerhedsklassificerede yderdøre og elegante designdøre, for en stor del af dørproducentens populære yderdøre i ADVANCE-LINE-serien – det gælder også dørmodeller med glasruder – fås nu som sikkerhedsyderdøre. Det inkluderer også udvalgte døre, der er velegnede som altan- og terrassedøre, hvor indbrud også ofte sker.
 
SWEDOOR har gennemtestet de nye sikkerhedsyderdøre, og her kan du få et meget håndgribeligt indblik i, hvor store anstrengelser en ubuden gæst skal lægge i et indbrudsforsøg på sikkerhedsyderdøren – uden han nogensinde får held til at komme igennem. 
 
Det gør døren stærk
Sikkerhedsyderdøren har adskillige patenterede produkt- og materialeløsninger, bl.a. på karmen, som låses effektivt ind i vægkonstruktionen; isolerende, lamineret sikkerhedsglas, samt en særligt forstærket dørbladskonstruktion, hvor materialet ”fjedrer” i stedet for at gå i stykker. Derudover også forstærket slutblik, 3-punktslås, låsecylinder (tilvalg), hængsler m.m. og ikke mindst dørspion, som skal gøre boligejeren mere tryg ved uventet besøg.
 
Høj isoleringsevne
Som prikken over i’et for den energibevidste boligejer giver SWEDOORs sikkerhedsyderdør også en forbedret isoleringsevne end markedets traditionelle sikkerhedsyderdøre i stål, fordi den træbaserede sandwichkonstruktion har en markant højere isoleringsfaktor end stål, også hvad gælder u-værdi og lyd.
  
Danmark fører i indbrud
Indbrud pr. 100.000 indbyggere i udvalgte nabolande:
 
Danmark               650
Holland                 420
England + Wales  400
Sverige                 230
 
Kilde: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets rapport om indbrudsforebyggelse, 2015
  
Hvad betyder RC3?
En EU-sikkerhedsklasse er udtryk for, hvor modstandsdygtig døren og materialet er mod indbrud, vandalisme osv., og undersøgelser viser, at en tyv nødigt vil bruge mere end 3 minutter på at bryde ind i et hus, før han går videre, af frygt for at blive opdaget af naboer eller forbipasserende.
 
RC3-klassificeringen er en af de højere klasser for døre til private boliger og betyder, at yderdøren står imod indbrudsforsøg i mindst 5 minutter, hvor tyven aktivt bearbejder døren med fx et koben. Næstefter kommer RC2, hvor døren skal kunne bearbejdes i minimum 3 minutter, vel at mærke med en skruetrækker som værktøj og ikke koben. En ny rapport fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet anbefaler en RC3- eller RC2-dør til private boliger.
 

Referencer:
Læs mere om tal og andre henvisninger i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets rapport om indbrudsforebyggelse fra 2015.

 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven