Main Media

Danskerne er gået fra papdøre til massive døre

En dør er ikke længere bare en dør. I dag skal den både være massiv, moderne, bæredygtig og støjdæmpende. I hvert fald hvis man ser på de danske tal fra Swedoor, verdens største dørproducent. Her er salget af massive døre i Danmark tredoblet på blot 10 år – et tydeligt tegn på, at danskerne er blevet meget mere bevidste om deres valg af døre. 

Danskernes smag for indvendige døre har udviklet sig markant gennem de seneste år. Døren er ikke længere en biting, som skal indkøbes til boligen. Døren er blevet moderne, har fået signalværdi og er dermed blevet et bevidst element i boligindretningen.
 
- Den indvendige dør indtager tydeligvis en mere markant rolle i boligindretningen end hidtil og betragtes i dag som et element i hjemmet, der kan være med til at signalere, hvem man er som person og hvilke værdier, man har, fortæller Kirsten Haarbo, produktchef for indvendige døre i SWEDOOR, verdens førende dørproducent.

Massive døre hitter
Det er især de massive døre, som har vakt interessen hos de danske boligejere. En massiv dør har træ eller træmateriale hele vejen igennem i modsætning til en celledør, som oftest består af pap i midten. De forskellige kernematerialer bevirker, at der både er forskel på tyngden i døren og på dørens støjdæmpende egenskaber. Ofte er der også forskel på malingskvaliteten, udvalget og prisen.
 
Hos SWEDOOR ses det sort på hvidt, at interessen i massive døre er stærkt stigende i Danmark:
 
- På blot 10 år er vores danske salg af massive døre tredoblet, hvilket både er en imponerende stigning, men også en interessant udvikling. Den indvendige dør har pludselig fået signalværdi for danskerne, siger Kirsten Haarbo.
 
Vi stiller krav til døren
Hun mener, at grunden til denne udvikling kan ligge i, at i en moderne verden, hvor mange har et travlt liv uden for boligen, er det blevet vigtig at opbygge en oase derhjemme.
 
- Fordi hjemmet i stigende grad er et åndehul i en travl hverdag, bliver valg af inventar et meget bevidst valg. Man tager ikke bare den første eller den billigste, men stiller krav og spørgsmål til produktegenskaber og bæredygtighed. Der er også mange flere designmuligheder med massive døre, hvilket giver anledning til helt specielle dørløsninger. Så nej, en dør er ikke længere bare en dør, slutter Kirsten Haarbo.
 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven