Main Media

Knastfrie karme hitter

Efter et halvt år på markedet med knastfrie karme kan Jeld-Wen konstatere, at deres nye +Karm, som er en videreudvikling af standardkarmen, møder et behov i markedet for en vedligeholdelsesfri karm. 

Knaster på dørkarmen er et velkendt problem i byggebranchen, og de viser sig ofte ikke før flere år efter montering. Jeld-Wen Door Solutions, Europas førende dørproducent, har derfor udviklet en ny karm, +Karm, som kræver minimalt vedligehold, er lydreducerende og et eksklusivt alternativ til standardkarme. +Karm produceres af specialudvalgt træ, der ikke har knaster på karmens tre malede overflader. Det bevirker, at malingen ikke misfarves over tid af de naturlige knaster, som findes i træprodukter.
 
- Når du køber en karm af træ, så vil knasterne, uanset hvad du behandler træet med før malingen, med tiden svede igennem og lave gullige pletter på karmen. Konsekvensen er, at du skal male karmen igen, måske allerede efter blot to år. Det er ofte til stor irritation for slutbrugeren, og der er normalt heller ikke mulighed for reklamation på karme på grund af knastgennemslag, idet der er tale om et naturprodukt, forklarer Kirsten Haarbo, produktchef i Jeld-Wen. Hun fortsætter:
 
- +Karm har ingen knaster på de tre synlige sider og kræver således ikke løbende vedligehold. Den fås for en beskeden merpris, og det har vores kunder fået øjnene op for.
 
+ Karm er født med en integreret tætningsliste, der reducerer støj og giver en eksklusiv følelse. Derudover er den behandlet med en ekstra malingsproces, hvilket giver en stærkere overflade og flot finish uanset farve. Karmen blev lanceret for godt et halvt år siden, og markedet har vist sig særdeles positiv over for den nye karm. Flere og flere forhandlere tager den på lager, fordi den er populær blandt kunderne.
 
- Med +Karm gør vi slutbrugeren opmærksom på, at en karm ikke bare er en karm. Fokus er, forståeligt nok, ofte på selve dørdesignet, når man står nede i byggemarkedet. Men det er karmen, som i princippet faciliterer døren, og derfor må man som køber også tage stilling til, hvad man ønsker og ikke ønsker for sin dørkarm, siger Kirsten Haarbo.
 
Jeld-Wen giver fem års garanti mod knastgennemslag på +Karm, hvilket er usædvanligt, fordi dette fænomen oftest ikke omfattes i normale garantivilkår i Danmark.

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven