Main Media

Handicapordning giver pris til Jeld-Wen

Gennem initiativet ”Værk 1” har dørproducenten Jeld-Wen gennem en årrække gjort en stor indsats for borgere med særlige behov i lokalområdet. Denne indsats hædres nu af kommunen, som har udpeget Jeld-Wen til vinder af Handicapprisen 2013. 

Dørproducenten Jeld-Wen har netop modtaget Vesthimmerlands Kommunes Handicappris 2013. Prisen uddeles årligt til en borger, forening eller virksomhed, der yder en indsats ud over det sædvanlige på handicapområdet i kommunen, og et enstemmigt Handicapråd besluttede, at prisen i år skulle gå til Jeld-Wen, verdens førende dørproducent med europæisk hovedsæde i Løgstør. Begrundelsen bygger på det samarbejde, som Jeld-Wen har med Vesthimmerlands Jobcenter om at sende borgere med særlige vanskeligheder i et skræddersyet arbejdsprøvningsforløb.
 
Til dette formål har Jeld-Wen lavet en ”virksomhed i virksomheden” ved navn ”Værk 1”. Her er arbejdsfunktionerne tilpasset medarbejderens arbejdsevner og/eller særlige behov.
 
- Det er både mennesker med fysiske og psykiske problemer, som kommer i et forløb på Værk 1. Her får de lov at bygge oven på det, som de kan i forvejen, prøve nye ting og blive udfordret på både det arbejdsmæssige og personlige plan under forhold, der tager hensyn til særlige behov. I samarbejde med jobcentret giver Værk 1 disse medarbejdere en ekstra håndsrækning til at komme videre, fortæller fabrikschef i Løgstør, Jan Byskov.
 
Målet med forløbet er at udrede og afklare den visiterede medarbejders fremtidige ansættelsesmuligheder, mulighed for uddannelse, raskmelding osv. Jeld-Wen tjener ikke penge på denne ordning, men lægger heller ikke penge til. Det er en ordning, som går præcist i nul, og som kommer begge parter til gavn, fortsætter Jan Byskov:
 
- Vi har et klart ønske om at bidrage til vores lokalsamfund, og dette samarbejde med Vesthimmerlands Jobcenter er en af måderne, hvorpå vi gøre en forskel for en gruppe mennesker i nærområdet. Det er berigende for alle parter, og vi er naturligvis meget stolte over at modtage denne handicappris som anerkendelse af vores indsats.

Prisen blev uddelt ved en ceremoni på Jeld-Wen d. 3. december, hvor Ella Holm Hansen, formand for Handicaprådet, overrakte prisen til Jan Byskov. Ud over æren følger der også en messingplakette og en check på 25.000 kr. med prisen. Ifølge Jan Byskov kommer pengene til at gå til det videre arbejde i Værk 1.
 


 
Om Handicapprisen 2013:
 
De fire finalister:

  • Laust Torp Jensen, ansat på Vestermarkskolen, Aars
  • Preben Rybjerg, virksomhedskonsulent på Center for kompetenceafklaring
  • Eva Jensen, formand for Vesthimmerlands Handicap Idræt
  • Jeld-Wen, dørproducent, Løgstør

 
Begrundelse for indstilling af Jeld-Wen:
I Jeld-Wens indstilling til Handicapprisen 2013 stod der bl.a.:
”Jeld-Wen en privat virksomhed, som tager et socialt ansvar også for handicappede borgere. Jeld-Wen har et samarbejde med Vesthimmerlands Jobcenter, som kan sende borgere med særlige vanskeligheder til udredning og afklaring i 13 ugers forløb. Virksomheden har et godt arbejdsmiljø, og har vilje og ønske om at rumme mennesker med særlige vanskeligheder. Resultatet af disse 13 ugers forløb kan for den enkelte betyde et fleksjob andet arbejde på særlige vilkår, pension eller måske uddannelse.”

 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven