Main Media

Glasdøren lader lyset komme ind

Før du begynder at rive vægge ned for at få mere sammenhæng og lys i din bolig, bør du overveje, om en glasdør kunne give det udtryk, du savner. En indvendig dør kan nemlig have mange flere funktioner end blot at adskille to rum. 

Mange danske hjem, oftest af ældre dato, har mørke mellemgange og små badeværelser, hvor der kun er et lille eller måske slet intet vindue. At ændre boligens struktur og lysindfald kræver ofte en større renovering, men før du griber forhammeren og påbegynder et krævende ombygningsprojekt, bør du overveje, om der er andre, mindre indgribende tricks, der kunne gøre forskellen – fx som at indsætte en glasdør i stedet for en almindelig dør.
 
- I dag vil vi have lys, lys, lys ind i vores boliger, men rigtig mange har ikke tænkt tanken om den store effekt, som en glasdør kan have, før de begynder at vælte vægge, fortæller Kirsten Haarbo, produktchef i Jeld-Wen Door Solutions. Hun fortsætter: - Et rum gøres levende, når dagslyset får lov at strømme ind, og for mørke rum som gange, entréer og badeværelser kan en glasdør have samme betydning som at montere et ekstra vindue – blot uden besværet.
 
Glasdøre fås i rigtig mange forskellige designs og stilarter, fra et romantisk udtryk med facetslebne ruder til minimalistiske døre med helt rene linjer. Det er en dekorativ og nem løsning, der lader det naturlig lys fra det tilstødende rum komme ind. Glasset fås både i klart, så man kan se, hvad der foregår i det tilstødende rum, eller som frostet, der giver et mat og uigennemsigtigt udtryk, hvor kun konturerne kan skimtes igennem glasset. Det kan være en fordel for dem, der ønsker lidt mere privatliv, fx på badeværelset.
 
Men døren giver faktisk også en hel del andre muligheder udover de basale funktioner. En dør med spejl kan fx være et oplagt valg i et kompakt rum, hvor vægplads er begrænset. Derudover har spejlet også den bonus, at den skaber en fornemmelse af et større rum. Andre vælger også at indsætte en whiteboard- eller tavledør, fx i køkkenet eller på børneværelset, til huske-ting og som tegnebræt for børnene.
 
Der er at hav af muligheder, når det kommer til udnyttelse af dørene i hjemmet, og hos Jeld-Wen oplever man tydeligt, hvordan døren gennem de sidste år fået en mere fremtrædende rolle i boligindretningen, både æstetisk og praktisk:
 
 - Flere og flere har fået øjnene op for, at indvendige døre kan bruges til at skabe forskellige effektfulde virkninger med lys og design, og at der både er muligheder og signalværdi i en flot dørløsning, slutter Kirsten Haarbo.

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven