Main Media

Døren fortæller en historie

Hoveddøren er mere end bare en indgang til huset. Den er en fortælling om de personer, der bor inde bag ved, og ved brug af farve og anderledes design, kan døren udtrykke både personlig stil og give huset en stærk karakter.

Engang brugte man yderdøren til at sætte sit helt personlige præg på boligen med flotte udskæringer, små ruder eller en markant farve. Det ses tydeligt, hvis man går en tur gennem ældre bydele – ikke én dør er ens. Men sådan er det ikke mere. I dag har mange tendens til at vælge en standarddør uden særligt udtryk, og det er lidt ærgerligt, for yderdøren er en oplagt mulighed for at signalere både stil og kvalitet, mener Tara Hasselgård, produktchef i JELD-WEN Door Solutions: møbel
 
- Yderdøren er det første, som byder dig og dine gæster velkommen, når man kommer til huset. Den samler huset og giver rig mulighed for, at huset skiller sig ud af mængden. Yderdøren burde være alt andet end anonym og kedelig.
 
Standarddøren er… standard
En yderdør skal naturligvis matche husets byggemæssige stil, og selvom en standarddør som regel passer til de fleste boliger, opfordrer Tara Hasselgård stadig danske boligejere til at være lidt modigere i deres dørvalg:
 
- Der er uendeligt mange muligheder for at udtrykke sig i yderdøren. Den kan nemt gøres unik ved at vælge en helt speciel farve til et ellers almindeligt design, men du kan også gå et skridt videre og vælge et utraditionelt og interessant design. Det hele afhænger af den historie, du ønsker at fortælle med din dør.
 
Døren skal være stærk
Det er vigtigt at vælge en solid yderdør af gode materialer, for den vil være fast inventar i huset gennem mange år og skal kunne holde til af hvert: Vi bruger den konstant, den er udsat for både vind og vejr, den får nogle smæk ind i mellem, skal være velfungerende og se godt ud også om 10 år – og så skal den ikke mindst kunne holde tyve ude:
 
- Yderdøren skal kunne yde stærk modstand ved et eventuelt indbrudsforsøg. Sikkerheden påvirkes nemlig ikke kun af låsen men også af soliditeten i både dørmaterialet og hængslerne, som skal kunne holde til presset, siger Tara Hasselgård.
 
Hun påpeger også, at en ny, velisoleret dør kan bidrage til energibesparelser modsat en gammel, utæt dør, hvor kold luft siver ind ved karmen. Der er derfor mange gode grunde til også at skele til kvaliteten, når man er på jagt efter en ny dør:
 
- Lad dig ikke kun forføre af et lækkert design, men se også på kvaliteten. Som tommelfingerregel går kvalitet og pris hånd i hånd, fortæller Tara Hasselgård.
 
Mangler du inspiration, er der masser at finde på de forskellige dørproducenters hjemmesider samt i byggemarkeder og trælasthandler, som oftest også kan anbefale en dygtig håndværker. 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven