Main Media

Andelsboligforening i Valby

Boliger

Andelsboligforening i Valby går all in på klimaentrédøre 

Det er ikke altid nemt at finde de helt rette entrédøre til andelsboligforeninger, hvor der stilles høje krav til blandt andet isolering, brand, sikkerhed og design. Derfor har Swedoor været involveret i renoveringen af en ældre andelsboligforening i Valby, der har fået leveret 72 entrédøre. 

Det er ikke længe siden, at Swedoor lancerede et nyt entredørskoncept til lejligheder, som giver mulighed for at skræddersy entrédøre til det enkelte byggeri. Kort tid efter nyheden blev introduceret, blev vi kontaktet af rådgivningsvirksomheden A4 arkitekter og ingeniører samt andelsboligforeningen Ved Valby Station, som efterspurgte entrédøre med klimavenlige egenskaber til renoveringen af den ældre andelsboligforening. 

- Vi var på udkig efter de rette entrédøre, der først og fremmest skulle matche de tidligere døres udsmykning, da vi var interesserede i at imødekomme bygningens arkitektur fra 1934 bedst muligt. Samtidig var det selvfølgelig væsentligt, at konstruktionen kunne leve op til tidens krav om blandt andet gode klimaegenskaber, da hovedopgangen er uopvarmet, hvilket naturligvis stiller krav til solide materialer for at undgå temperatursvingninger mellem inde og ude, siger Thomas Bille-Ahmt, bygningskonstruktør og indehaver af A4 arkitekter og ingeniører.

Thomas Bille-Ahmt indledte således en dialog med Swedoor, som præsenterede tre forskellige dørløsninger, hvor den sidste var en del af producentens nye entrédørskoncept. Her var der rig mulighed for at sammensætte den mest optimale løsning ud fra de ønskede kriterier.

- Efter mødet med A4 arkitekter og ingeniører samt Ved Valby Station, viste det sig hurtigt, at vores nye entrédørskoncept var den helt ideelle løsning. Timingen var derfor den helt rette, og det bekræfter os i vigtigheden i løbende at udvikle nye døre til byggeriet, før behovet opstår, siger Peter Sejling, der er salgsdirektør for Swedoor i Nordeuropa.

Design med to forskellige udtryk

Entrédørene til andelsboligforeningens hovedtrappe er valgt med dekorpaneler på siden mod opgangen, hvor overfladen ind mod lejligheden i stedet er glat, som giver beboerne mulighed for at sætte eget præg på indretningen. 

- Netop når vi renoverer en hovedopgang, hvor entrédøren er det første, man møder, når man træder ind i opgangen, vælger man ofte at gøre lidt ekstra ud af dørens udseende med udsmykning. Her har vi valgt døre med dekorpaneler, som ligner håndlavede fyldningsdøre, men er et standardprodukt med alle de egenskaber, der er brug for i henhold til overholdelse af tidens byggekrav, fortæller Thomas Bille-Ahmt. 

Foruden et udsmykket ydre er dørene klassificerede i brandklassen BD30 og med lydreduktion på 35 dB. Der er i alt leveret 37 klimaentrédøre til hovedopgangen og 35 entrédøre til bagtrappen.

- Netop ved hovedtrappen er det vigtigt, at dørene har gode klimaegenskaber, da man bruger disse mest i det daglige. Når man vælger at prioritere en solid dør i gode materialer, vil man opleve øget komfort i hverdagen, da der ikke opstår træk, og døren heller ikke giver sig ved brug, som ellers kan være tilfældet, hvis konstruktionen ikke er udviklet til forholdene. Det er derfor godt at se, at man ikke er gået på kompromis med entrédørene ved denne andelsboligforening, og det vil med stor sandsynlighed komme beboerne til gode.