Main Media

JELD-WEN er kåret som Årets Læreplads 2021

Eleverne har talt: JELD-WEN er kåret som Årets Læreplads 2021

Verdens største dørproducent JELD-WEN, som i Danmark markedsføres under navnet Swedoor, er blevet kåret som Årets Læreplads 2021. Det er virksomhedens lærlinge, der har indstillet JELD-WENs afdeling i Løgstør til prisen, som uddeles af organisationen Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne

Der er ingen grund til at smække med dørene for tiden hos JELD-WEN i Løgstør. Dørproducenten er nemlig netop blevet kåret som Årets Læreplads 2021. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne står bag initiativet, hvor elever kan indstille deres lærepladser til at blive kåret til "Årets Læreplads" eller "Årets Innovative Læreplads". Kåringen vækker stolthed hos den internationale dørproducent, som i Danmark markedsføres under brandet Swedoor.

- Det er med både stor glæde og stolthed, at vi modtager titlen som Årets Læreplads i Nordjylland. Vi hæfter os særligt ved, at det er eleverne selv, der har indstillet os til konkurrencen, og det er jo noget nær det største skulderklap, man kan få som læreplads, fortæller Mette Høygaard Michaelsen, der er HR Director for JELD-WEN i Nordeuropa og uddyber:

- Vi befinder os i en branche i rivende udvikling. Derfor er det helt afgørende for en virksomhed som vores, at vi kan tiltrække og udvikle dygtige elever, så vi kan følge med udviklingen og øge talentmassen inden for håndværksfaget, som skriger på flere hænder i disse år.

Det er de lokale erhvervsskoler, der modtager indstillingerne fra eleverne og herefter kårer lokale vindere, som går videre til en landsdækkende konkurrence.

Særlige skills sikrer udstilling på Trapholt

En af de lærlinge, der står bag indstillingen til Årets Læreplads 2021, er 20-årige Jonas Larsen, der netop er blevet udlært maskinsnedker. Jonas har siden 2018 været tilknyttet JELD-WEN i Løgstør som lærling, hvor han primært har arbejdet med produktion af producentens SUPERIOR-kvalitetsdøre, der kræver ekstraordinært godt håndarbejde og finish. Her har han bl.a. stiftet bekendtskab med forskellige typer af træ samt produktionsprocesser fra A-Z, og variationen i opgaver er blandt årsagerne til, at den nyudklækkede maskinsnedker mener, at hans arbejdsplads fortjener titlen som Årets Læreplads.

- Det er bestemt ikke en selvfølge, at man lander en god læreplads, så jeg har været utrolig taknemmelig for mit forløb hos JELD-WEN. Det skyldes blandt andet, at der hersker et utrolig godt arbejdsmiljø i virksomheden, men også at vi som lærlinge får lov til at være med inde over alle processer fra råtræ til færdigt produkt, fortæller Jonas Larsen og fortsætter:

- Der er derudover en stor forståelse for, at vi også er der for at lære. Vi har blandt andet haft en lærlingekoordinator tilknyttet, som løbende sørger for, at vores daglige arbejdsopgaver stemmer overens med vores hovedforløb på skolen. Det har resulteret i en stejl læringskurve, og at vi altid føler os godt klædt på til at varetage det daglige arbejde såvel som skoleforløbene.

Jonas har netop afsluttet sit svendestykke, der er blevet håndplukket til udstillingen ”About Wood” på Trapholt søndag den 7. november. ’About Wood’ er en hyldest til træ som materiale og snedkeri som håndværk i topklasse. Jonas er desuden blevet udvalgt til at deltage i Skills, der er Danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelser.

- Det er en stor anerkendelse, og jeg glæder mig enormt meget til at komme ud og vise, hvad jeg har brugt de seneste år på at lære, slutter Jonas Larsen.

Den officielle overrækkelse af Årets Læreplads i Nordjylland fandt sted i uge 43 hos JELD-WEN i Løgstør med deltagelse fra såvel lærlinge og medarbejdere fra JELD-WEN samt repræsentanter fra uddannelsesstedet.