Main Media

Spar på de dyre kvadratmeter i din bolig

Boligpriserne stiger fortsat, og det gælder derfor om at få mest muligt ud af de dyre kvadratmeter. 

Inden for de senere år har boligkøbere været udsat for markante prisstigninger, og særligt ved ejerlejligheder er priserne for alvor steget til vejrs. Ifølge tal fra Finans Danmark er prisen pr. kvadratmeter på landsplan steget med 48 procent, mens parcelhuse samlet set er steget med 21 procent i gennemsnit de seneste fem år. 

Værst ser det ud for københavnerne, der må finde sig i kvadratmeterpriser på helt op til 41.000 kr. på ejerlejligheder og 35.000 kr. ved parcelhuse. Det er derfor vigtigere end nogensinde, at boligejere formår at udnytte hjemmets sparsomme plads mest muligt:

- Det er ingen hemmelighed, at boligpriserne hamrer i vejret i disse år. Der er derfor mange, der må gå på kompromis med pladsen og finde på kreative løsninger, så indretningen ikke lider under manglen på plads, lyder det fra Peter Sejling, der er salgs- og marketingdirektør hos dørproducenten Swedoor, som i disse år oplever stor efterspørgsel på dørløsninger, der ikke optager unødig plads i hjemmet.

Udnyt pladsen med skydedøre

Der er flere ting, du kan gøre, for at åbne op for rummet og udnytte pladsen bedst muligt. En mulighed, som flere og flere danskere får øjnene op for, er at installere skydedøre, som forsvinder let og diskret ind i væggen, og som derfor ikke optager unødvendig plads i hjemmet. Skydedøren er især populær blandt storbyboere i mindre lejligheder:

- Skydedøren er en løsning, som mange ender med at vælge, da man på den måde ikke optager unødig gulvplads og samtidig får mulighed for at åbne lejligheden op og få rummene til at virke større. Det er derfor en populær løsning for folk i større byer, hvor kvadratmeterpriserne stiger markant i disse år, forklarer Peter Sejling. 

Hvis du ønsker at tilføre rummet mere lys, kan du med fordel vælge skydedøre med glas, som lader lyset strømme ind og samtidig bidrager til en større rumfornemmelse. 

Døre med flere funktioner

Der er også andre måder, hvorpå døren kan tænkes ind i indretningen, for at spare på pladsen. Det kan eksempelvis gøres ved at integrere et spejl på døren i soveværelset eller et whiteboard på børneværelsesdøren, så døren kan udfylde flere funktioner: 

- Når flere og flere foretrækker at flytte til de større byer og bo på mindre, men dyrere kvadratmeter, er det afgørende at inddrage alt pladsen i boligen. Ved at integrere noget så simpelt som et spejl på døren, frigives ekstra vægplads, hvilket skaber mere luft i rummet og frigør pladsen til andre møbler, slutter Peter Sejling.