Main Media

Kender du udløbsdatoen på dine døre?

En ny undersøgelse viser, at cirka halvdelen af dørene i de danske hjem er ældre end 25 år. Her kommer en tjekliste, som hjælper dig med at vurdere, om tiden er inde til en udskiftning. 

Dørene i mange danske hjem er ikke lavet i dette årtusinde. Det er konklusionen på en ny undersøgelse fra 4B Research, der viser, at næsten 50 procent af de indvendige døre i de danske hjem er mere end 25 år gamle. Man faktisk er der gode grunde til at udskifte dørene oftere: 

- Når man køber en ny bolig, renoverer mange som det første køkkenet for at sætte deres eget personlige præg på huset. Et nyt og moderne køkken afgrænser sig til et rum, og hvis man i stedet ønsker at forny hele boligen på én gang, kan der komme meget godt ud af at vende blikket mod dørene, siger Kirsten Haarbo, som er produktchef for indvendige døre hos SWEDOOR, Europas største dørproducent. Hun oplister derfor tre situationer, hvor du med fordel kan udskifte husets indvendige døre.

1. Dørene er slidte
Som med alt andet kan døre også blive slidte og triste i udtrykket. Hængslerne eller håndtaget kan blive løse, døren kan binde eller blive skæv, og der kan opstå problemer med låsen. Er dørens aldringstegn af mindre slem karakter, kan det i nogle tilfælde betale sig at renovere, men hvis problemerne er særligt udprægede, er det måske på tide at udskifte. 

2. Du skal renovere 
En renovering er en god anledning til at udskifte hjemmets døre, da de gamle ikke nødvendigvis passer med stilen i de fornyede rum. Døre skal i dag ikke blot måles på sine funktionelle egenskaber, men også på sine æstetiske. Ifølge Kirsten Haarbo er døren nemlig blevet en central del af indretningen, som, på lige fod med det øvrige interiør, bidrager til rummets udtryk. 

3. De nuværende døre er gamle
Som 4B Researchs undersøgelse viser, har adskillige danske hjem ældre døre. Og selvom dørene måske både virker og ser fine ud, er der alligevel gode grunde til at erstatte dem med nye. De gamle døre lever nemlig sjældent op til de mange nye krav, som bliver stillet i dag. Det gælder eksempelvis på parametre som lydisoleringen, design og komfort. Derfor kan det godt betale sig at investere i døre i god kvalitet, der bidrager med ”feel good”-detaljer i hverdagen uden at gå på kompromis med en nutidig indretning.  

________________________________________
OM UNDERSØGELSEN:
Der blev gennemført webinterview med tilfældigt udvalgte privatpersoner, repræsentativt fordelt i hele Danmark. Interviewene blev udført i januar 2017.

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven