Main Media

Aalborgs første DGNB-certificerede børnehave vælger bæredygtige trædøre

Dørproducenten SWEDOOR har leveret 39 døre og 8 glaspartier til den nybyggede børnehave Karolinelund, der har den højeste mulige præcertificeringsstandard i forbindelse med bæredygtige byggerier. 

Den nye børnehave Karolinelund er netop åbnet, og dermed er Aalborgs første bæredygtige børnehave en realitet. Børnehaven er opført på en del af den gamle tivoligrund, Karolinelund, hvor byggeriet har været i gang gennem det seneste år. 

Byggeriet er præcertificeret til DGNB-Platin, hvilket er den højeste standard inden for bæredygtige byggerier. Certificeringen stiller adskillige krav til byggeriet, der bedømmes ud fra hele 49 kriterier, og derfor kræver børnehaven også nogle helt særlige døre.
- Selv den mindste detalje har afgørende betydning, når det gælder et DGNB-Platin-certificeret byggeri. Derfor er det vigtigt med gode og anerkendte leverandører, hvis produkter har de rette certificeringer i forbindelse med bæredygtigt byggeri, fortæller Mark Krebs fra arkitektfirmaet Bjerg Arkitektur.

I den forbindelse er der til byggeriet valgt 39 døre og 8 glaspartier fra dørproducenten SWEDOOR, der længe har specialiseret sig i miljørigtige døre.
- Vi har de seneste mange år satset massivt på at udvikle bæredygtige døre, og denne leverance er endnu et eksempel på, at den satsning for alvor begynder at bære frugt. Vi er FSC-certificeret, hvilket er en garanti for, at vores døre kommer fra leverandører og producenter, som overholder kravene til bæredygtigt skovbrug, fortæller Peter Sejling, salgsdirektør for Nordeuropa i SWEDOOR og fortsætter:
Netop ved et DGNB-byggeri er der strenge krav til andelen af FSC-certificeret træ, og dørene udgør en stor del træforbruget i forbindelse med byggeriet. Derfor er bæredygtige døre essentielle, hvis byggeriet skal leve op til de høje DGNB-standarder. Desuden handler det ikke kun om bæredygtighedskrav, mens også de krav, der stilles til en børnehave. Alle dørene til Karolinelund er eksempelvis udstyret med klemsikring, så børnene ikke får fingrene i klemme, siger han.
Alle 39 døre er BD30/DB30 brand/lyd-døre med hæve-sænketætning i bunden af døren. Dels for at leve op til de stillede lydkrav og dels for at personalet lettere kan bevæge sig rundt med eksempelvis rengøringsudstyr.

Børnehaven Karolinelund åbnede d. 15. september og er normeret til 90 børnehavebørn.

 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven