Main Media

Swedoor satser på digitale døre til arkitekter

Digitaliseringen har i høj grad ramt byggebranchen, hvor flere og flere tegnestuer anvender digitale BIM-modeller til design af bygninger. Denne udvikling har dørproducenten Swedoor taget til sig, og en stor del af produktsortimentet tilbydes nu som BIM-objekter til gratis download med endnu flere på vej. 

- Introduktionen af BIM-modeller kommer til at ændre byggebranchen for altid, siger Peter Sejling, salgsdirektør for JELD-WEN Nordeuropa. JELD-WEN er en af Europas førende dørproducenter og forhandles i Danmark under navnet SWEDOOR. Han fortsætter:
 
- Takket være større digitalisering af designfasen gøres produktinformation meget let tilgængeligt for arkitekter og ingeniører på alle tider af døgnet og uden omkostninger. Arbejdsgangen effektiviseres markant, samtidig med at bygningerne kvalitetssikres på et endnu højere niveau, også over lang tid.
 
Man kan sammenligne en BIM-model med et digitalt byggesæt, som består af forskellige legoklodser, kaldet BIM-objekter. Objekterne kan fx være vægge, gulve eller døre, der alle udgør hver sin legoklods i det samlede byggesæt (BIM-modellen). Hvert BIM-objekt indeholder alle vigtige informationer om produktet – fx kan en dør fra SWEDOOR indeholde information om størrelsesvariationer, design- og tilvalgsmuligheder, isoleringsværdig, brand- og lydegenskaber, monteringsvejledninger, miljøcertifikater samt anden dokumentation, der kræves i forskellige faser i byggeriet.
 
Ved at udbyde sine produkter som BIM-objekter til design og beregning af en bygning er SWEDOOR med til at gøre arbejdet meget lettere for arkitekter, bygningskonstruktører og entreprenører. Dertil kommer også fordelene ved fx projektering, tilbud og ordreprocesser for både kunder og leverandører, der alle i stigende grad efterspørger større effektivitet og digitale muligheder.
 
- Hele byggebranchen kommer på sigt til at spare både tid og penge, for BIM-informationerne skaber en ubrudt informationskæde fra design og konstruktion til vedligeholdelse og til sidst nedrivning ved slutningen af bygningens levetid mange år senere, siger Peter Sejling.
 
SWEDOORs BIM-objekter er gratis, og i dag tæller dørproducenten allerede over 150.000 unikke downloads – et antal, som vokser støt hver dag. Det har givet dørproducenten blod på tanden til at tage skridtet fuldt ud:
 
- Det er vigtigt, at vi hele tiden er opmærksomme på, hvor markedet bevæger sig hen, og branchen er tydeligvis moden til, at vi får udviklet BIM-objekter på vores komplette produktsortiment. Dette bliver et strategisk skridt fra vores side at satse på digitale døre, og vi håber, at det kan mærkes ude hos arkitekterne og på tegnestuerne landet over, slutter Peter Sejling.
 
SWEDOOR tilbyder i dag mere end 200 produktfamilier som BIM-objekter, og flere ligger parat. Objekterne er tilgængelige i Revit og Archicad via app’sene fra BIMobject. De kan også downloades via swedoor.dk/bim eller på bimobject.com.
 


 
Om BIM
Begrebet BIM (Building Information Modeling) er en fællesbetegnelse i den globale digitalisering af byggebranchen. Ved at anvende leverandørspecifikke objekter i deres BIM-modeller kan arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører sikre, at der foreligger korrekt produktinformation, og samtidig vide, at det projekt, som de sidder med, reelt kan opføres.
 
Se SWEDOORs BIM-objekter her.

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven