Main Media

Skydedøren får renæssance i danske hjem

Nye tal fra Swedoor viser, at salget af skydedøre til private hjem er steget med godt  25 % over de seneste tre år. Ifølge boligstylist Birgitte Vosper skyldes det både et øget fokus på pladsoptimering og et ønske om utraditionelle dørløsninger i hjemmet. 

Mange forbinder skydedøre med institutioner og andre offentlige bygninger. Det er traditionelt set også her, at skydedøre har haft deres primære berettigelse. Men gennem de seneste år er der en stigende tendens til, at skydedøren også har fundet vej til privaten. En ny opgørelse fra den globale dørproducent JELD-WEN, som står bag dørbrand’et SWEDOOR, viser, at salget af indvendige skydedørsløsninger til private hjem i Danmark er steget med over 25 % fra 2011 til 2014. Det er ifølge SWEDOOR en markant og iøjefaldende stigning på et specifikt dørprodukt.

Skydedørstrenden kan boligstylist Birgitte Vosper godt nikke genkendende til. Hun har sit eget indretningsfirma, Busy Bees, og har mange års erfaring med indretning og styling af boliger:
 
- Gennem årene har jeg fået lov at besøge rigtigt mange forskellige hjem, og jeg fornemmer også klart, at skydedøren vinder mere og mere indpas i det danske boligbillede. Skydedøren er en nem måde at have en dør på, uden at den fylder særligt meget, siger hun.
 
SWEDOORs skydedøre kører enten langs væggen på en skinne eller er bygget ind i selve væggen. Fordelen ved en indbygget skydedør er, at den slet ingen plads kræver i rummet – ikke engang langs væggen. Men under alle omstændigheder skaber begge løsninger mere plads i rummet, fordi døren ikke behøver ”svingplads” som en almindelig dør.
 
- Jeg tror, at trenden med skydedøre passer perfekt ind i den bredere trend i boligmarkedet, der handler om at optimere pladsen og få mest muligt ud af kvadratmeterne, siger Birgitte Vosper.
 
Skydedøren har stopeffekt
Selvom man oftest finder skydedøren mellem køkken og stue, så er der ingen faste regler for, hvor man kan eller ikke kan montere en skydedør. Den kan anvendes over hele huset, også gerne på de mere overraskende steder. Birgitte Vosper fortæller, at hun for nylig så en skydedør med frosted glas ind til et badeværelse, hvilket fik hende til at stoppe op og lægge endnu mere mærke til selve døren.  
 
- Både glasset og selve løsning var super smart, og det er fedt, at man i dag kan få så mange lækre modeller at vælge i mellem. Jeg tror, at vi kommer til at se meget mere til skydedøre i dansk boligindretning over de kommende år, slutter hun.

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven