Main Media

Indvendige døre, der forestiller yderdøre

På Hotel SP34 i det indre København får man en anderledes hoteloplevelse, når man skal lokalisere sit værelse. Gangarealerne er nemlig ombygget til bygader med døre, som ligner de historiske yderdøre fra det populære latinerkvarter. 

Hotel SP34 er opkaldt efter hotellets adresse på Sankt Peders Stræde nr. 34, der ligger i hjertet af København. Her er der fyldt med stemningsfyldte cafeer, små spisesteder, specialforretninger og charmerende, smalle husrækker, der afspejler århundredes historie med stukudsmykninger og et væld af yderdøre og husfacader i forskellige farver og design.

Denne atmosfære ville hotelejer Søren Brøchner Mortensen genskabe i Hotel SP34s indretning, og i samråd med arkitekterne fik han ideen med at forvandle gangene til gamle bygader fra det indre København med uens værelsesdøre, der skulle ligne yderdørene i Sankt Peders Stræde. For at skabe effekten med dørene søgte han en dørproducent, der kunne imødekomme sådan en forespørgsel.

 - Sankt Peders Stræde har en ca. 600 år gammel historie, som vi gerne ville inddrage i hoteldesignet ved at lave små, byagtige gader med indgang til værelserne. Vi kontaktede derfor SWEDOOR, som har formået at få helt nye indvendige døre til at ligne forskellige yderdøre fra gamle dage både i udtryk og farver, fortæller Søren Brøchner Mortensen, som er godt tilfreds med resultatet.  

Nye døre i et ældre look
Da hver dør skulle have individuelt præg, blev de nye døre produceret med forskellige profilsporfræsninger i Dannebrogsmønster. Samtidig var det vigtigt at dørene levede op til de moderne krav, der er til fx støjreduktion og brandsikkerhed. Søren Nør, der er salgschef hos SWEDOOR synes, det har været en spændende opgave, for det er ikke sket før, at de skulle få indvendige døre til at ligne udvendige døre.

- Vi synes, at det var en sjov ide. Designet passer jo også godt til Hotel SP34s gennemførte bohemetema på hele hotellet, og samtidig bidrager dørene til at skabe en bygade-atmosfære, når man går søgende ned af ”strædet” for at finde døren til sit værelse, siger Søren Nør.

Og stemning er der masser af, når man færdes ned af de asfalt imiterede gulvtæpper på gangarealerne og passerer metervis af pudsvægge og ”yderdøre” i alskens farver og udformninger. Ved hver dør hænger der desuden ”gadelamper”, som markerer værelserne med et sort husnummer tværs over den nøgne pære – og kigger man ud af vinduerne, opleves synergien mellem det udvendige og indvendige miljø, hvilket bidrager ydermere til Hotel SP34s gennemførte design.
 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven