Main Media

Førende på digitale dørløsninger takket være arkitekterne

Smart

Swedoor er ikke kun førende inden for fysiske dørløsninger, men også inden for digitale - vores BIM-objekter er blevet downloadet over en halv million gange i de sidste fem år.

BIM står for Building Information Modeling, hvor udtrykket Building Information Management er blevet mere almindeligt i de senere år. BIM er både et værktøj og en arbejdsproces, som byggebranchen vil se meget mere af i de kommende år. Med BIM får du en kombineret 3D-model og informationsdatabase om en bygning.

En stor del af downloads udføres af arkitekter - en gruppe, der kan opleve store fordele ved at bruge de rigtige BIM-objekter i deres modeller. 

“Digitaliseringen af byggebranchen accelererer, og Swedoor ser, at BIM har et enormt potentiale i digitaliseringsprocessen. Swedoors BIM-objekter er blevet downloadet over en halv million gange i løbet af de sidste fem år”

Carl-Henrik Nyström | BIM-ansvarlig i Swedoor

Frigør tid til kreativitet

I 2013 fik en gruppe arkitekter os til at indse, at vi ville være førende inden for BIM-objekter til døre. Vi var derefter i dialog med nogle arkitekter, der var interesseret i at vide, hvad Swedoor mente om BIM, og hvilke planer vi havde for værktøjet fremover.

- På det tidspunkt vidste vi ikke meget om løsningen, men indså hurtigt, at dette ville revolutionere, hvordan du arbejder i byggebranchen. Brugen af BIM er steget i løbet af de sidste tre år, selvom den allerede har eksisteret i årtier, siger Nyström.

I dag bruger 96 procent af arkitekterne BIM i projekter, ifølge en undersøgelse fra Kantar TNS, der blev bestilt af Arkitektfirmaerne i 2017.  

BIM sikrer et godt arbejdsflow og giver arkitekter mulighed for at arbejde mere effektivt. På den måde undgår de at bruge en masse tid på administrative opgaver, og frigør tid til det, de er bedst til: at skabe bygninger og være kreative.
 
- Tidligere havde tegninger eller 3D-modeller ikke et direkte link til virkeligheden. Dette er kun muligt, når du bruger produktspecifikke objekter i BIM-modellerne. Målet er, at BIM-modellen skal fungere som en ubrudt informationskæde: en levende database, der konstant opdateres gennem bygningens livscyklus, siger Nyström..