Main Media

Luk lyset ind med glasdøre

Design Lys

Yderdøre med glas får lyset til at strømme ind i boligen – og det kan endda gøres uden frit udsyn, hvis du ønsker det. Der findes nemlig mange forskellige typer af glas til yderdøre, og til de fleste modeller kan du selv vælge glastypen. Glasdøre kan tilføre designet den sidste finish. Dine gæster får en flot modtagelse, og du får samtidig ekstra lys ind i entréen.

Uanset hvilken stil du ønsker, om det er et moderne eller et traditionelt design, eller hvilke øvrige krav du end måtte have til din yderdør, er der mange muligheder for at kombinere dem med glas. Og vil du have endnu mere lys indenfor, kan du vælge en løsning med sidefelt og/eller ovenlys.

HVILKE FORSKELLIGE GLASTYPER FINDES DER?

  • Klart glas – frit ind- og udsyn, og størrelsen på glasåbningen bestemmer, hvad der kan ses
  • Cotswold glas – glas med struktur, som man ikke kan se igennem
  • Frostet glas – dæmper både lysgennemgang og indsyn
  • Machineantikt glas – glasstype med ujævnheder, som i vinduesglas i bygninger opført flere hundrede år tilbage

Alle døre kommer naturligvis altid med isoleret glas for at sikre en god energibesparelse.

HUSNUMMER SOM GLAS

Glasset i yderdøren kan have flere funktioner end bare lysindfald. Der findes spændende løsninger, når husnummeret udgør glasåbningen i yderdøren, og det gør, at du får din egen personlige hoveddør.

SIKKERHEDSDØR MED GLAS – ER DET SIKKERT?

Vi har yderdøre, der er sikkerhedsklassificeret i klassen RC3. Glasset har i disse døre ekstra isolerende sikkerhedsglas, som giver tyven kamp til stregen. I vores brede sortiment finder du modeller, der er velegnede som terrassedøre, og som stadig opfylder kravene til sikkerhedsdøre. Og bedst af alt ligner det en helt almindelig yderdør.

HVAD ER U-VÆRDI?

I sin enkelthed fortæller U-værdien, hvor energieffektiv en dør er. Den siger blandt andet noget om glassets isoleringsevne. Jo lavere U-værdi, jo bedre isolering. Døre med lav U-værdi mindsker husets energiforbrug, og over tid vil det kunne mærkes på din økonomi. De fleste yderdøre på markedet har en tilfredsstillende U-værdi, men i nogle tilfælde er det nødvendigt med en dør med ekstra god isoleringsevne.

“Din entré er det første rum, du ser, når du kommer hjem, og det sidste, du ser, når du går ud. ”