Main Media

Fra håndværkertilbud til huset med den blå dør

Få indblik i, hvordan de tidligere vindere af Nybyggerne på TV2, Charlotte og Fredrik, har forvandlet et håndværkertilbud til deres drømmehjem. Med en placering i anden række ned til vandet er det ikke tilfældigt, at netop blålige farver præger indretningen og ikke mindst parrets hoveddør, som er blevet et særligt kendetegn ved huset.

I 2020 besluttede Charlotte Møller Jakobsen og Fredrik Holm Koch, der tidligere har vundet det populære TV2-program Nybyggerne, at rykke teltpælene op og flytte væk fra byen, eftersom parret stod overfor en familieforøgelse. I den forbindelse var drømmen at finde et hus tæt ved vandet, så da et håndværkertilbud et stenkast fra stranden kom til salg syd for Aarhus, var parret ikke i tvivl om, at det skulle være deres børns barndomshjem.

En blå tråd i indretningen

Inden familien kunne flytte ind i huset med udsigt til Saksild Bugt, ventede et større renoveringsprojekt. Det betød, at Charlotte og Fredrik fik mulighed for at sætte sit eget præg på boligen, hvor de blandt andet har haft fokus på at sikre en sammenhæng mellem hjemmets indre og ydre gennem naturlige farve- og materialevalg. I den forbindelse har parret valgt at skifte hjemmets hoveddør til en Classic Debussy-dør fra Swedoor, der med sin markante blå farve skaber associationer til havet:

- Vores lofter er malet i en særlig blå farve, som passer til beliggenheden her ved vandet. Derfor var det oplagt, at vores hoveddør skulle have samme farve for at binde etagerne sammen, hvilket netop var muligt hos Swedoor. Men det har overrasket os positivt, hvor stor betydning det har haft at skifte hoveddør, da vi pludselig er blevet kendt som huset med den blå dør blandt vores naboer, venner og familie, forklarer Charlotte.

  

En hoveddør med vigtige funktioner

Foruden farven på døren har det været væsentligt for parret, at sikkerheden er i top, da beliggenheden på landet gør, at der er et stykke til de nærmeste naboer. Derfor har Charlotte og Fredrik valgt en sikkerhedsklassificeret hoveddør fra Swedoor, der er udviklet med en forstærket karm, dørblad samt indbrudssikrede hængsler og lås. Det er medvirkende til, at hoveddøren kan modstå et aktivt indbrudsforsøg i minimum fem minutter.

- Valget af en sikkerhedsdør har betydet, at vi kan sove trygt om natten velvidende, at det er sværere for ubudne gæster at bryde ind, hvilket har været et vigtigt kriterie for os. Derfor var det også helt perfekt, at det var muligt at kombinere æstetik og sikkerhed, så vi ikke skulle gå på kompromis med nogle af vores ønsker. Her har vi blandt andet været overrasket over, at det var muligt at få glas i en sikkerhedsdør, afslutter Fredrik.

charlotte_frederik_blaa