Historie

JELD-WEN blev grundlagt i 1960, da den amerikanske iværksætter Richard Wendt købte et maskinsnedkeri i Oregon med 15 ansatte. I dag spænder virksomheden over 22 lande i Nordamerika, Europa og Australien. JELD-WEN består af ca. 150 divisioner, der beskæftiger mere end 20.000 mennesker.

I 2010 fejrede JELD-WEN sine første 50 år med medarbejderarrangementer og arrangementer i de lokale samfund over hele verden.

JELD-WEN startede næsten et århundrede efter at de første af Wendt-familiens forfædre forlod Mecklenburg i Tyskland for at starte en ny tilværelse i den nye verden. Så det var måske kun naturligt, at JELD-WEN i sidste ende skulle vende tilbage over Atlanten igen.

JELD-WEN kom ind på det europæiske marked i 1993. Siden da er JELD-WEN vokset, så det omfatter brands over hele kontinentet. I 2006 købte JELD-WEN det dansk-baserede Vest Wood - én af Europas førende producenter af døre.

 DNA streng

Fra 2012 vil alle JELD-WEN Europe-produkter blive markedsført og solgt under eller i tæt forbindelse med JELD-WEN- brandet. Tidligere har JELD-WEN Europe været kendt under mange forskellige lokale brands: Swedoor i Skandinavien, Dana i Østrig, Kellpax i Schweiz og som Moralt, Wirus og Kilsgaard i Tyskland.

I Danmark går vores dørproduktion helt tilbage til 1981, da Løgstør Møbel Design blev grundlagt. I 1986 blev dette til Vest-Wood A/S, som overtog Kilsgaard International med afdelinger i Herning og Sdr. Felding og senere også Swedoor og andre europæiske virksomheder. I 2006 blev Vest-Wood en del af JELD-WEN og i 2010 blev ståldørsproducenten Hansen Doors tilføjet til JELD-WEN koncernen.

Swedoor anvender cookies for at sikre dig en bedre brugeroplevelse. Ved at forts¿tte accepterer du anvendelsen af cookies.