Main Media

Hvorfor det er vigtigt for JELD-WEN at være miljømæssigt bæredygtig

Som en del af vores engagement i bæredygtighed er vi begejstrede for at kunne fejre JELD-WENs tiårsdag som indehaver af vores FSC® multi-site-certifikat i Europa. For at markere denne milepæl lancerer vi et træplantningsinitiativ, hvor alle europæiske ansatte vil have muligheden for at plante og holde et træ og vise deres engagement i at være miljøforvaltere.

Vores europæiske begivenhed 'Plant &Grow', blev lanceret i overensstemmelse med FSC fredag afholdt den 24. september 2021..FSC Friday er et verdensomspændende arrangement, der afholdes af Forest Stewardship Council for at skabe opmærksomhed omkring ansvarlig skovbrug.

«Bæredygtighed er ikke noget nyt for vores virksomhed – vi har sparet på træet og bidraget til sundere miljøer og samfund, siden virksomheden blev grundlagt for mere end 60 år siden. Nu er vi på vej til at gøre endnu mere.» - Gary Michel, administrerende direktør.

Da vi er en virksomhed med både et globalt og lokalt fodaftryk, er det vigtigt for os at vise, at vi interesserer os for mennesker og de samfund vi er en del af, samt vores indvirkning på miljøet.

JELD-WEN har længe støttet FSC og har haft FSC-produkter på Europæer markedet i over 20 år. I dag har vi en paneuropæisk Chain of Custody multi-site-certificering, der dækker JELD-WENs europæiske drift i alle regioner – Frankrig, Storbritannien, Centraleuropa og Nordeuropa. 

Hvad er FSC?

FSC står for «Forest Stewardship Council®». Det er en international nonprofitorganisation, som har til formål at fremme ansvarlig skovbrug. FSC certificerer skove over hele verden for at sikre, at de møder de højeste miljømæssige og sociale standarder. 

FSC kører et globalt system til certificering af skove med to hovedkomponenter:

  • Forest Management - Giver bevis for, at certificeret materiale i et certificeret produkt stammer fra certificerede skove.
  • Chain of Custody - CoC sporer det certificerede materiale gennem hele produktionsprocessen fra skov til forbruger, herunder alle på hinanden følgende faser med bearbejdning, omdannelse, fremstilling og distribuering. 

FSC-systemet lader virksomheder og forbrugere identificere, købe og bruge træ, papir og andre skovprodukter fra veldrevne skove og/eller genbrugte kilder.

JELD-WENs FSC-licenskode: FSC®C106039