Main Media

Tre hemmeligheder til et støjfrit hjem

Nyheder

Er du generet af larm? For meget støj i hverdagen kan skabe irritationer og påvirke vores ve og vel. Du får her tre simple tips til, hvordan du kan reducere støjniveauet i hjemmet.

De fleste ønsker fred og ro inden for husets vægge, men alligevel kendetegner et for højt stressniveau eller dårlig søvn mange danskeres hverdag. Det kan nemlig skyldes for meget støj i hverdagen fra eksempelvis trafikerede veje, larmende naboer, eller teenageren der taler højlydt i telefon om natten.

Hvis vi bliver udsat for daglig støj i en længere periode, kan det have konsekvenser for blandt andet søvnkvalitet, koncentrationsevne, trivsel og stressniveau. Det er derfor vigtigt at gøre, hvad man kan for at sikre mindst mulig støj i hjemmet, og her kommer tre overskuelige tips:

1. Start med dørene 

Dørene er et oplagt sted at starte for at reducere støjen i hjemmet. Det vil ofte betale sig at vælge massive indvendige døre til de rum, hvor støjniveauet kan være højt, eksempelvis på børneværelset eller i stuen, og det er en god idé at kombinere den massive dør med en ny karm med tætningslister.

Hvis du er generet af udefrakommende faktorer, som naboer eller trafik, er det desuden en god idé at vælge en yderdør med lydruder, som har en støjdæmpende effekt. 

- Det kan virke som en lille ændring, men man kan virkelig mærke en markant forskel ved at vælge støjreducerende døre i hjemmet. Det er noget, vi mærker en stigende interesse i hos danskerne, da flere og flere får øjnene op for, hvor meget det egentlig betyder i hverdagen at reducere støjen. Sådan lyder det fra Peter Sejling, der er salgs- og marketingdirektør hos dørproducenten Swedoor i Nordeuropa.

2. Installer en ekstra væg

En effektiv måde at lydtætne en væg på er at montere en forsatsvæg, som kan halvere støjen fra det tilstødende rum. Forsatsvæggen består typisk af to lag gipsplader, der bygges uden på den gamle væg ved hjælp af stållægter. Der skal være minimum 10 centimeter mellem den nye og den gamle væg, og i hulrummet anbringes en vis mængde isoleringsmateriale. 

3. Tænk blødt

Jo flere bløde ting du har i hjemmet, desto bedre. Det skyldes, at bløde ting som tæpper, håndklæder, gardiner og puder kan hjælpe med at dæmpe lyden i rummet. Tæpper er eksempelvis lydabsorberende, mindsker efterklang og medvirker til en bedre akustik i rummet. Jo større og tungere tæpperne eller gardinerne er, jo bedre er de til at dæmpe lydene. 

Pressekontakt

Martin Jørgensen

Trade Marketing Manager | mjorgensen@jeldwen.com

Kategorier

Nyheder

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven