Main Media

Hver fjerde dansker vælger dør ud fra energieffektivitet

Nyheder

Danskerne tager stilling til bæredygtighed mere end nogensinde, og det afspejles blandt andet i den danske boligindretning. Faktisk vælger helt op til hver fjerde dansker i dag ny dør ud fra, hvor energivenlig den er.

Bæredygtighed er for alvor kommet på dagsordenen landet over. Danskerne er oplyste om miljø og klima som aldrig før, og mange tager i dag stilling til, hvordan der bedst muligt kan tages miljøvenlige hensyn i hverdagen. Det afspejles blandt andet i danskernes spisevaner, transportbrug og forbrugsvaner – også når det kommer til boligindretning, er flere og flere bevidste om at tage bæredygtige valg.  Faktisk vælger helt op til hver fjerde dansker ny dør ud fra, hvor energi- og miljøeffektiv døren er.

“Det er skønt at opleve, at der er kommet så stort fokus på bæredygtighed, og at mange danskere aktivt tager stilling til, hvor de nemmest kan implementere mere miljøvenlige vaner. Hvis man alligevel står og skal vælge nye døre til sit hjem, så kan man jo lige så godt købe en dør, der er skånsom overfor miljøet”

Tenna Knak Head of Marketing & Product Management for Swedoor i Nordeuropa

Swedoor har blandt andet lanceret ECO, som er et bæredygtigt tilvalg til yderdøre. ECO er baseret på miljøvenlige og genanvendelige egenskaber og besidder samtidig gode isoleringsevner, som bidrager til et behageligt indeklima i hjemmet. 

Vælg grønt – og spar på varmeregningen

Ikke nok med at skåne miljøet, så er en energivenlig yderdør også en nem måde at spare penge på varmeregningen. De fleste moderne yderdøre er nemlig specielt designet til at skære ned på varmeudslippet og sænker derfor behovet for opvarmning af hjemmet. 

- Man kan med fordel slå to fluer med ét smæk ved at vælge en energivenlig dør, fordi den både har en høj isoleringsevne, som hjælper med at holde varmen inde i huset, og samtidig er lavet på bæredygtige og genanvendelige materialer, så både miljøet og pengepungen får gavn af det. Og man behøver bestemt ikke at gå på kompromis med designet, som mange måske tror, fortæller Tenna Knak.

Udover energieffektivitet står elementer som indbrudssikkerhed, design og brandsikring øverst på listen, når danskerne skal vælge nye døre til hjemmet.