Main Media

Nye døre forklædes i ægte herregårdsstil

Det er sjældent en nem opgave, når renoveringsprojekter skal være tro mod en bygnings oprindelige udformninger og detaljer. Det erfarede både ejere og dørproducenten SWEDOOR, da 50 døre i 30 forskellige typer skulle designes og produceres til den 300 år gamle Bramslevgaard i nordjyske Hobro.  

Siden 1951 har familien Bidstrup stået som ejere af herregården Bramslevgaard, som er gået fra at være dedikeret til kvægbrug til i dag at være hotel- og kursuscenter. I takt med denne udvikling besluttede familien sig i år for at udvide forholdene med en tilbygning med arkitektoniske træk fra den gamle hovedbygning.

Det blev starten på en større renoveringsproces, som familiens to sønner, Jacob og Søren Bidstrup, har stået i spidsen for. De har begge en baggrund som bygningsingeniører, men det har ikke holdt dem tilbage fra også at varetage de mere håndværksmæssige opgaver i byggeprojektet. Og her er de ikke gået på kompromis med nogle af beslutningerne, hvilket især kommer til udtryk i designet og monteringen af dørene til stedet.

Flere forskellige døre i forhold til antal  
Frem for at gå med de simple og nemme løsninger med 50 ens døre, har Jacob og Søren Bidstrup netop haft fokus på at gennemføre byggestilen ved at stille krav til hvert enkelt dørdesign:

-  Det specielle er her, at der er flere forskellige typer af døre i forhold til antallet, og det satte os på noget af en opgave. Dog var det en bevidst beslutning fra vores side, da vi er gået efter at ramme den helt rigtige herregårdsstemning, og det er dørene med til at fremhæve med forskellige mål, materialer og detaljer, siger Jacob Bidstrup og tilføjer:

- De eneste døre, der er ens, er entredørene til værelserne. Resten er specialfremstillede, hvor vi f.eks. har fire 2,5 meter høje dobbeltdøre til selskabslokalerne, som med den høje rumhøjde bidrager til formålet med at genskabe de tidstypiske træk fra 50’ernes herregårde.

Det er ikke kun stillet krav til dørenes design, men også de enkelte egenskaber har i lige så høj grad været væsentlige, for at dørene lever op til bygningens krav til f.eks. støjreduktion, brandsikkerhed og teknologi.

Den bedste løsning frem for alt
Med alle de mange krav til dørene var brødrene Bidstrup allerede på forhånd ret overbeviste om, at det formentlig var urealistisk at få alle ønsker opfyldt. Derfor besluttede de sig for at opstille en lang prioriteringsliste med alle detaljer lige fra hængsler og låse til mål og udseende, som de herefter sendte af sted til tre dørproducenter:
- Ud fra vores samlede liste var det kun dørproducenten SWEDOOR, der kunne levere den totale løsning. Det blev derfor begyndelsen på et langt og godt samarbejde, hvor vi i et fællesskab har fundet frem til de bedste beslutninger for bygningen. Vi har derfor oplevet en rigtig god rådgivning, hvor vores idéer er blevet tilgodeset, og vi har aldrig følt, at vi har måttet nøjes, da vi er endt med et resultat, som vi er fuldt ud tilfredse med, forklarer Jacob Bidstrup.

Fra SWEDOORs side har det været en speciel og anderledes opgave at få nye døre til at forestille gamle døre:

- Vi har været i stand til at løse denne opgave, da vi netop kan tilbyde et bredt udvalg af døre og dørløsninger, som opfylder den enkeltes krav til f.eks. design og materialer. Derfor har vi altid en løsning, og det var også tilfældet her ved Bramslevgaard, hvor vi har arbejdet med helt unikke sporfræsninger, som har været med til at fuldende bygningens stil og arkitektur, slutter Peter Sejling, salgsdirektør for Nordeuropa.
 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven