Main Media

Sikkerhedsyderdøre lanceres som designdøre

De nye sikkerhedsyderdøre fra Swedoor, som netop er blevet lanceret, hæver barren for dette dørmarked markant. I mange år har man stort set kun haft ståldøre at vælge i mellem, men de nye yderdøre i sikkerhedsklassen RC3 fås i en stor del af Swedoors populære designmodeller i træ, samtidig med at dørene fuldt ud lever op til EU-kravene. Denne kombination af sikkerhed og design er således et kærkomment tilbud på dørmarkedet. 

Markedet for sikkerhedsyderdøre har i mange år været præget af ståldøre, hvilket sjældent matcher den nordiske boligindretning og kun tilbyder meget få designmuligheder. Derfor har dørproducenten JELD-WEN, som står bag dørbrand’et SWEDOOR, nu udviklet nye sikkerhedsyderdøre i EU-klassen EN 1627 RC3.
 
En stor del af dørproducentens yderdøre i ADVANCE-LINE-serien, inkl. dørmodeller med glasruder, fås nu som sikkerhedsyderdøre. Boligejere behøver således ikke længere gå på kompromis med indretningsstil og æstetik for at få den sikkerhed, en yderdør i RC3-klassen tilbyder.

Højere EU-standard
En specifik sikkerhedsklasse er udtryk for, hvor modstandsdygtig døren og materialet er mod indbrud, vandalisme osv. EU-sikkerhedsklassen EN 1627 RC3 er en af de højere, når det kommer til yderdøre til private boliger. Den betyder, at yderdøren står imod indbrudsforsøg i mindst 5 minutter, hvor tyven aktivt bruger fx et koben til at bearbejde døren. Undersøgelser viser, at en tyv nødigt vil bruge mere end 3 minutter på at bryde ind i et hus, før han går videre.
 
Sikkerhedsyderdøren har adskillige patenterede produkt- og materialeløsninger, bl.a. på karmindfatning, sikkerhedsglas og speciel dørbladskonstruktion, hvor materialet ”fjedrer” i stedet for at gå i stykker. Derudover har døren også forstærket slutblik, 3-punktslås, låsecylinder (tilvalg), hængsler m.m. 
 
Stor isoleringsevne
Som en ekstra detalje for den energibevidste boligejer giver SWEDOORs sikkerhedsyderdør også en forbedret isoleringsevne end markedets traditionelle sikkerhedsyderdøre i stål, fordi den træbaserede sandwichkonstruktion har en markant højere isoleringsfaktor end stål.
 
SWEDOOR har gennemtestet de nye sikkerhedsyderdøre, og viser, at en indbrudstyv når at slå sig træt uden at komme igennem døren. 
 
De nye sikkerhedsyderdøre er desuden velegnede som altan- og terrassedøre for at give boligejere mulighed for sikkerhedsyderdøre det sted, hvor indbrud også ofte sker. Dørene er netop lanceret i efteråret 2015.
 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven