Main Media

Eksperter forudser mere træ og glas i byggeriet

Byggematerialer som glas og især træ fra bæredygtige kilder er blevet utroligt populært. Derfor kombinerer flere af landets førende arkitekter træ og glas, når fremtidens bæredygtige arkitektur skabes på tegnebrættet. Efterspørgslen på denne sammensætning mærkes også hos dørproducenten Swedoor som sælger stort ud af indvendige, miljøcertificerede træglaspartier.

Udviklingen inden for glasteknologi har gjort glas til et anerkendt byggemateriale på lige fod med træ, hvilket gør begge materialer meget eftertragtet i byggebranchen, hvor fokus på miljø og bæredygtige aspekter har skabt en stor trend.

Det er især brugen af glaspartier til indvendig afskærmning, der er stor efterspørgsel på fra domicil- og prestigebyggerier samt undervisningsmiljøer, oplyser Brian Skovmand, som er produktchef hos SWEDOOR.

-  Mange arkitekter inddrager glas og træ i stort omfang, og her passer vores træglaspartier godt til designet. Vi er nemlig både FSC- og PEFC-certificeret, og det er med til at signalere, at vi er en virksomhed med fokus på bæredygtighed, siger han.

Arkitekter foretrækker ”den ægte vare”
Der er mange parametre, der spiller ind, når arkitekterne sætter stregerne på tegnebrættet; en af de vigtigste er bæredygtighed, og det er bl.a. grunden til, at glas og navnligt træ har vundet stort indpas.

- Glas har været populært længe, og det går ikke af mode foreløbig. Derimod er produkter af træ blevet mere trendy, og det er dels, fordi træ er miljøvenligt og kan fremstilles med lavere energiforbrug og CO2-udledning end syntetiske materialer – og så er træ bare flot at se på og rart at røre ved, siger Glenn Elmbæk, der er partner og arkitekt MAA hos Arkitema Architects.

Han lægger stor vægt på, at det er blevet mere moderne at anvende naturlige materialer, når fremtidens arkitektoniske perler bliver til frem for at vælge syntetisk fremstillede materialer.

- Arkitekter vil nødigt ud i et kunstigt miljø. Vi er mere begejstrede for den ægte vare – og det ser vi også hos vores kunder, som udvælger materialer med stor omhu. Og kan vi skabe bygninger, som stadig står her om 100 år, så har vi jo skabt en bæredygtig perle og samtidig værnet om miljøet, siger Glenn Elmbæk.

Brian Skovmand fra SWEDOOR forudsiger også, at de naturlige byggematerialer vinder mere frem både i Danmark og internationalt, og hverken han eller Glenn Elmbæk er i tvivl om, at byggematerialer af træ tegner et bæredygtigt billede af fremtidens byggeri.
 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven