Main Media

Smarte istandsættelsestips til din bolig

Efteråret er kommet, og det er netop i de kølige efterårsdage, at du med fordel kan udnytte tiden indenfor til at optimere dit hjem.  Der er masser af små forbedringer, du selv kan lave både billigt og enkelt, her kommer nogle forslag. 

Nye døre er ikke dyre
Spørgsmålet er, om det kan betale sig at male den gamle dør frem for at købe en ny. Ifølge Martin Jørgensen, marketingkoordinator i SWEDOOR, Europas førende dørproducent, fås døre i dag i alle prisklasser, og siden mange dørkarme er standardmål, vil det i mange tilfælde være nemt at montere en ny dør i den eksisterende karm. Så slipper du også for mange timers afdækning, malerarbejde og små pletter på gulvet.

Gulve til billige penge
Hvis du synes, at dine gulve trænger til et nyt look, er det værd at overveje en gulvtype, der er nem at rengøre og samtidig ser flot ud. Trægulve og laminatgulve har overhalet gulvtæpper, for de samler ikke støv, er meget rengøringsvenlige og kan købes til en rimelig kvadratmeterpris. Er din bolig af ældre dato, er der ofte gulvbrædder under gulvtæpperne, og det gamle mørke gulv kan blive rigtig flot med den rette maling eller lak, hvis du gerne vil bevare husets patina.

Bliv fri for gabende paneler
Gaber dine fodpaneler, eller er der revner mellem toppen af panelet og væggen, så fortvivl ikke, for der er gode råd at hente. I stedet for at lade dig friste til at duppe maling på revnen, så glit fugemasse på, for fugemassen er elastisk og kan give sig, når fodpanelet arbejder – i modsætning til maling, som tørrer og sprækker. Desuden er det meget billigere at købe en tube fugemasse end en spand maling.

Nye detaljer i køkkenet
Du kan sagtens modernisere dit køkken uden nødvendigvis at påbegynde en større renoveringsproces, der koster en bondegård. Små detaljer som et nyt blandingsbatteri og en ny vask kan gøre underværker i selv det kedeligste køkken. Hvis du samtidig skifter bordpladen, som kan fås billigt i de fleste bygge- og boligmarkeder, vil det give dit køkken et nyere udseende.

Rene fuger højner dit badeværelse
Har du også kedelige fuger på badeværelset, som samler snavs og kalk, så er disse to ideer måske noget for dig.  Du kan enten vælge at male væggene i dit badeværelse med en vaskbar maling, så du let kan tørre overfladerne af, eller du kan komme de grimme fuger til livs med en simpel fugepen, der ikke engang koster en hund. Fugepennen kan med fordel bruges både til fuger på gulvet og på væggene.

Ja, gode råd behøver ikke at være dyre, og derfor er det heller ikke en dum ide at rådføre dig med din håndværker eller dit lokale byggemarked, inden du går i gang med den indvendige istandsættelse af dit hjem. De kender nemlig også alle de smarte tricks.
                                                                                                                     
 Kilde: SWEDOOR og Bolius.dk
 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven