Main Media

Moesgaard Museum får specialdesignede døre

Der er ikke sparet på unikke dørløsninger på det nye Moesgaard Museum. Særlige ønsker fra arkitekten til både design og funktionalitet fik Swedoor til at tage de kreative arbejdshandsker på. 

Et væld af aktører i byggeindustrien har haft en finger med i opførelsen af en af Danmarks mest unikke museumsbygninger, Moesgaard Museum, som ligger i Skåde Bakker syd for Aarhus. Museet er tegnet af Henning Larsen Architects og er for mange leverandører noget af et prestigeprojekt at tage del i.
 
- Vi har leveret en række specialdesignede døre til museet, som alle var direkte fra arkitektens egen hånd, fortæller Peter Seerup, projektkonsulent i Swedoor, en af Europas førende dørproducenter. Han fortsætter:
 
- For eksempel har et af rummene en helt særlig vægbeklædning, og efter arkitektens ønske måtte vi designe en unik løsning, hvor døren matcher væggen, uden at de går fuldstændig i ét med hinanden. Vi endte med at montere en dør med en helt særlig finer, og alle er godt tilfredse med resultatet.

Nyeste teknologier
Udover ordren på den unikke dør, kom også bestillinger på bl.a. massive egetræskarme, malede trækarme stålkarme og ikke mindst nogle ekstremt lydtætte døre på 47 dB, som er blevet monteret indtil særlige rum, der kræver minimal lydgennemtrængning. En stor del af dørenes lydhæmmende effekt ligger i en specialudviklet bundliste. Når døren lukkes ind i falsen, trykkes en automatisk hæve-sænke-skinne ned imod en gulvskinne, som gør, at døren lukker helt tæt i bunden. Når døren åbnes, går skinnen op i døren igen, og der er niveaufri overgang.
 
Der er med andre ord ikke blevet sparet på innovative dørløsninger på det nye Moesgaard Museum, og Peter Seerup er sikker på, at det samme gør sig gældende for langt de fleste af de mange andre byggeløsninger, som er leveret til museet.
 
- Jeg ved, at de andre leverandører også har leveret nogle af deres bedste og mest innovative løsninger til Moesgaard Museum, og alle, som interesserer sig for moderne byggeri, kan godt glæde sig til at se, hvordan mange af markedets bedste materialer og løsninger går op i en højere enhed på museet.
 
Få måneder til åbning
Museet, som er tegnet af Henning Larsen Architects, er bygget højt beliggende i Skåde Bakker syd for Aarhus. Bygningens skrånende taglandskab af græs, mos og blomster får det til at se ud, som om bygningen springer ud af højene i det velbevarede guldalderlandskab i området.
 
Projektet har været undervejs siden 2006 med første spadestik i 2011. Hen over sommeren vil museumspersonalet færdigindrette museet med artefakter og slår ifølge deres hjemmeside dørene op for offentligheden d. 14. oktober 2014. 
 

Kunne du lide hvad du så?

Del dette med en ven