Main Media

Dørløsninger til børnehaver

Uddannelse

Swedoor har mange års erfaring med komplekse løsninger til institutioner og børnehaver. At lukke inde eller lukke ude? Med hensyn til funktionelle krav er dette ofte omdrejningspunktet, uanset om det omhandler lyd-, brand- eller andre sikkerhedskrav.

I kategorien institutioner og offentlige bygninger såsom fritidshjem og børnehaver forekommer disse krav ofte. Swedoor har stor erfaring på dette område, og gennem et tæt samarbejde og støtte, sikrer vi, at du når dine mål. Vi guider dig i alt fra planlægning til implementering, idriftsættelse og vedligeholdelse.

Sikkerhed for forældre, ansatte og institutionens brugere

Nøgleord for døre til institutioner er sikkerhed og funktionalitet samt tryghed for forældre og ansatte og sikkerhed for institutionens brugere. Således kan dørene f.eks. forsynes med klemfrie gummilister og højt monterede greb, så de mindste ikke selv kan åbne døren. Ofte kan en lavt placeret glasudskæring i dørene også være med til at afværge ulykker. Vi har med vores mange års erfaring som leverandør til børnehaver stort kendskab til de mange komplicerede krav og specifikationer. 

Branddøre for at adskille rum i sektioner og sikre flugtvejene

Brandisolerende døre bruges i høj grad i børnehaver for at skærpe sikkerheden. Dørene har til formål at adskille bygningens rum i sektioner i tilfælde af brand for at sikre flugtvejene, så bygningen kan evakueres. Swedoors branddøre er blevet testet grundigt og godkendt i henhold til den gældende lovgivning. Dørene leveres desuden DS Certificerede. 

I Danmark er de mest almindelige klassificeringer for trædøre BD30 til BD60, men vores branddøre tilbydes udover disse klasser også med brandklassificering F30 og F60. For ståldøre gælder EI230, EI260 og helt op til EI2120 med BM Trada certifikat.

Røgtætte døre

Den rette dør kan forhindre giftige gasser fra at sprede sig via gange, trapper og andre flugtveje. Når det brænder, kan en røgtæt dør være altafgørende.   

Støjreducerende døre

Støjreducerende døre bidrager til at sikre et godt indeklima og ikke mindst et sundt miljø for børnehavens børn og ansatte. Swedoors brand- og røgisolerede døre tilbydes alle med støjreduktion fra 25dB til Rw47dB. Alle vores støjreducerende døre kan tilbydes som enkelt- eller dobbeltdøre og alle med mekanisk sænketætning i bunden for at sikre nem adgang til rummet.

Glaspartier skaber plads og sikrer et behageligt indeklima

Vores glaspartier åbner nye lyse muligheder og sørger for, at pædagoger altid kan følge med i, hvad børnene laver bag lukkede døre. Glaspartier hjælper desuden med at skabe plads og sikre et behageligt indeklima ved at lade lyset komme ind. 

For at få den højeste personlige sikkerhed har vores glaspartier hærdet sikkerhedsglas som standard og tilbydes i en række forskellige designs. 

Bæredygtighed

Mange børnehaver opføres og renoveres i dag med omtanke og ansvar for miljøet. Hos Swedoor arbejder vi konstant med forbedringer i forhold til miljø og bæredygtig produktion. Vores Unique, Craft og Charisma og Stable-døre opfylder alle de høje krav, der skal indgå i svanemærkede byggerier.

Swedoor har blandt andet leveret 39 døre til Aalborgs første DGNB-certificerede børnehave. Netop ved et DGNB-byggeri er der strenge krav til andelen af FSC-certificeret træ, og dørene udgør en stor del træforbruget i forbindelse med byggeriet. Derfor er bæredygtige døre essentielle, hvis byggeriet skal leve op til de høje DGNB-standarder.

Alle døre i Karolinelunds børnehave i Aalborg er desuden BD30/DB30 brand/lyd-døre med hæve-sænketætning i bunden af døren. Dels for at leve op til de stillede lydkrav og dels for at personalet lettere kan bevæge sig rundt med eksempelvis rengøringsudstyr.  

Læs vores case fra Myreturen børnehave, der har fokus på bæredygtighed og sikkerhed.

Robuste og slidstærke døre

Malede- eller finérede døre vælges ofte som døre i børnehaver. Ønskes mere slidstærke løsninger, kan døre med laminatoverflade anbefales, da de reducerer slitagen af dørene markant. Vores laminatdøre, tilbydes som standard med højtrykslaminat, produceret efter EN 438 og ISO 4586, hvilket betyder, at de er mere modstandsdygtige overfor slitage, stød og misfarvning sammenlignet med almindelige malede eller finérdøre. Laminatbelægning på døre kræver desuden minimal vedligeholdelse og er lettere at rengøre. Vores laminatdøre kommer i en række forskellige designs – blandt andet flere træmønstre, som giver et flot udtryk.

Karmene er ofte ekstra udsat for slitage i bygninger med høj aktivitet. Stålkarme og høje stålbeslag beskytter dørene mod stød og skrammer i miljøer med legende børn. Ofte benyttes en kombination af trædøre og stålkarme. En rustfri karmbeskyttelse er ofte en rigtig god løsning og kan i kombination med trækarmen give mulighed for at bevare et eventuelt design med træløsninger. I andre tilfælde, hvor en glatmalet overflade ønskes, kan stålkarme i kombination med trædøre også være den rigtige løsning.

BIM-objekter

Objekterne er tilgængelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via Swedoor.dk/bim eller portalen bimobject.com.

Inspiration

Se vores cases

Leder du efter inspiration? Tag et kig på vores referenceprojekter og se, hvordan Swedoor har løsninger til forskellige miljøer

Se cases