Main Media

Aarhus Universitetshospital i Skejby

Helse

Swedoor har leveret over 800 trædøre i stålkarme, 70 stålrammepartier og en række skræddersyede dørløsninger til første etape af byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Skejby

Aarhus Universitetshospital i Skejby har sat en række helt særlige krav til dørene i forhold til brugervenlighed og hygiejne.

Swedoor har leveret

  • Patientbadeværelserne har fået en særligt høj, rustfri stålkarm, som er gennembrudt midt på for at give plads til en persontransportskinne, dvs. et slags hejsesystem, så patienten nemt kan hejses fra sengen og via persontransportliften løftes ud i badet. Dette system fremmer trivslen for patienten og letter arbejdet for plejepersonalet. Derudover har badeværelserne non-organiske vådrumsdøre.
  • Flere sengestuedøre er leveret med Vistamatic-glas, som er en observationsrude med glaslameller. Vistamatic består af tre lag glas, hvoraf de to har matterede striber. Det midterste glas bevæges via betjeningen op og ned i én bevægelse, og den indbyggede soft-close-funktion gør, at muligheden for gennemsyn lukkes/åbnes lydløst og let. Ruden skal bruges til både hurtig observation, lysindfald og ro og fred. Vistamatic-dørene er montereret i skruefri glaslister for høj hygiejne og nem rengøring. De er brandgodkendte BD30 og lydgodkendte op til 35dB.
  • Krav til alle døre er brand BD30 samt en særlig stor robusthed, der kan modstå lidt af hvert. Bl.a. er karmen til de store, automatiske døråbninger svejset med et ekstra stort beslag for at beskytte dørkantens bagside, når dørene står åbne i 90 grader. Det store beslag skal beskytte og styrke døren, så fx en portør ikke smadrer døren, hvis han rammer lidt forkert. Mange hoveddørsåbninger er desuden forberedt til adgangskontrol for at imødekomme den daglige drift på sygehuset samt koordineret med de firmaer, som på et senere tidspunkt skal håndtere ledninger m.m. til de automatiske døre.
  • Rengøringsvenligt og hygiejnisk interiør handler ikke kun om glaslister og plane flader men også om at afskærme for øvrigt byggemateriale. Swedoor har derfor også skullet sørge for, at der absolut ingen åbninger findes omkring hængsler og slutblik, så stopværk som fx stenuld, der støver og smudser, og lignende ikke kommer ud i patientområder. Alt skal være fuldstændigt forseglet, så de forskellige byggematerialer bliver inde i vægkonstruktionen.

 

Fakta

  Aarhus Universitetshospital
Beliggenhed Skejby, Danmark
Projektets byggeperiode 2017
Døre

800 trædøre i stålkarme

70 stålrammepartier

En række skræddersyede dørløsninger