Main Media

Sådan reducerer du støjniveauet på hjemmekontoret

Lyd Smart

I øjeblikket arbejder flere danskere hjemmefra på grund af corona, og mange skal endnu en gang indstille sig på en hverdag på hjemmekontoret. Et minimalt støjniveau i hjemmet er derfor afgørende for at holde koncentrationen i top, og ifølge Swedoor er der flere ting, du kan gøre for at komme støjen til livs.  

Coronapandemien er fortsat over os, og mange har derfor flyttet arbejdspladsen ind på hjemmekontoret. Det stiller store krav til at dæmpe støjen i hjemmet, så der er ro til koncentration og fordybelse. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at sænke støjniveauet i hjemmet – og et oplagt sted at starte er husets døre.

1. Start med dørene

Hvis du ikke tidligere har gjort en støjreducerende indsats i hjemmet, er dørene et godt sted at starte, da støj nemt kan bevæge sig fra rum til rum gennem lette døre. Det er derfor værd at overveje at skifte til støjreducerende døre med en massiv kerne

Lette døre holder som regel kun op til 21 dB ude, hvorimod en støjreducerende dør og karm med tætningslister kan holde op mod 30 dB ude, hvilket medfører en markant ændring i støjniveauet. Derudover er det muligt at få specialløsninger, som reducerer lydniveauet yderligere, men for de fleste vil en dør med en massiv kerne være et godt sted at starte.

2. Tænk kreativt

Hvis flere i din husstand går hjemme for tiden, og I har hver jeres hjemmekontor, kan det være en god idé med en ekstra væg mod det tilstødende rum, som kan op mod halvere støjen fra rummet ved siden af. 
En mulighed kan derfor være at opsætte en forsatsvæg, som typisk består af to lag gipsplader, der bygges udenpå den gamle væg ved hjælp af stållægter. Et nemmere trick kan være at sætte en bogreol op på væggen mod det tilstødende rum, da reolen absorberer en del af støjen, der kommer fra de omkringliggende rum, mens bøgerne reducerer støjen inde i rummet.

Man kan også overveje at montere en skydedør, hvis man sidder i et åbent rum. Det giver mulighed for at lukke af for støjen, mens man stadig bibeholder en naturlig sammenhæng i rummet, således man kan adskille arbejdslivet og familielivet.

3. Sænk støjen med tæpper

Tæpper er ikke kun gode til at holde på varmen i huset – de er også gode til at holde støjniveauet nede. Tæpper er nemlig lydabsorberende, mindsker efterklang og medvirker til en bedre akustik i rummet. Jo større og tungere de er, jo bedre er de til at dæmpe lyde – og i dag er det faktisk muligt at få tæpper, som kan reducere støj med op til 35 dB.